Duonos cheminė sudėtis

300 dokumentų
Mikrobiologijos savarankiškas darbas Duona
Įvadas. Cheminė duonos sudėtis ir jų maistinė vertė. Duonos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos ydos, jų sukėlėjai ir profilaktika. Mikrobinis duonos gedimas. Duonos gaminių apsauga nuo gedimo. Šaltiniai.
Biologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 13 puslapių
2013 07 09
Grūdai
Įvadas. Praktikoje grūdus priimta skirstyti. Grudų sudėtis. Grūdų cheminė sudėtis. Optimalios grūdų laikymo sąlygos. Grūdų sudėtį įtakoja įvairūs veiksniai. Ligos. Grūdų kenkėjai. Grūdų rūšys. Kviečiai. Kviečių cheminė ...
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 43 puslapiai
2014 01 17
Duona referatas istorija kepimas tradicijos
Įvadas. Duonos kepimo istorija. Duonos maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Pagrindinės duonos rūšys. Pagal žaliavas. Pagal technologiją. Kuo vertingesnė rugine duona? Kodėl verta atsisakyti baltos duonos. Duona vaistas, maistas ar ...
Kalbos kultūros savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 14 puslapių
2016 11 01
Duonos kepimo technologija skaidrės
Įvadas. Duona Lietuvoje. Duonos asortimentas. Priklausomai nuo žaliavos sudėties, duona gali būti. Priklausomai nuo miltų tipo, duona gali būti. Žaliavos. Cheminė sudėtis,. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2015 05 06
Tropiniai vaisiai
Atogrąžų tropiniai vaisiai. Tropiniai vaisiai. Ananasai. Ananasų kilmė. Ananasų naudojimas. Ananasų cheminė sudėtis. Figos. Figų išvaizda. Kaip valgomos?. Figų cheminė sudėtis. Mangai. Kaip valgomi?. Cheminė mangų sudėtis. Papajos. ...
Medžiagų mokslo skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2016 06 22
Duonos biologinės ir maistinės vertės nustatymas
Įvadas. Duonos cheminė sudėtis ir maistingumas. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Vanduo. Skaidulinės maisto medžiagos. Angliavandeniai. Monosacharidai. Disacharidai. Polisacharidai. Baltymai. Riebalai. Išvados. Literatūra.
Maisto technologijos analizės, Analizė, 14 puslapių
2015 01 19
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė savarankiškas darbas
Duonos istorija. Duonos rūšys. Pagal žaliavas. Pagal technologijas. Maisto produkto cheminė sudėtis. Baltymai. Baltymų elementinė sudėtis. Fermentai. Angliavandeniai. Riebalai. Vanduo. Schema. Mineralinės medžiagos kurių yra duonoje. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 31 puslapis
2016 05 05
Vištienos mėsos cheminė sudėtis
Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų ...
Chemijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2012 05 15
Chemija Lastelės A lygis
Reikalingos sąvokos. Organizmų cheminė sudėtis. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. SVARBIAUSI LĄSTELĖS KATIJONAI (mineralinės medžiagosOrganinės medžiagos. Angliavandeniai (cheminė sudėtis ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2014 11 19
Kiaušinis
Įvadas. Kiaušinio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinio baltymo cheminė sudėtis. Baltymų molekulinės struktūros. Spalvinės baltymų reakcijos. Kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Kiaušinio ...
Chemijos referatai, Referatas, 17 puslapių
2014 02 06
Augalinių maisto žaliavų ir produktų gamyba ir higiena Grūdų, miltų, duonos ir kepinių technologija
Grūdai , malimas. Sandėlių ir grūdų kenkėjai , jų nustatymas , prevencijos priemonės. Miltų technologinių parametrų parinkimas skirtingiems duonos - pyrago gaminiams. duonos ligos. Tradicinė duonos gamybos technologija ir jos ...
Maisto technologijos konspektai, Konspektas, 19 puslapių
2017 01 02
Šokolado sudetis ir jo analizė
Šokoladas referatas. Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Šokolado komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Cheminės savybės. Baltymai. Riebalai (lipidai). Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Šokolado komponentų galimi ...
Chemijos referatai, Referatas, 8 puslapiai
2013 10 20
Mikrobiologija duonos mikrobiologines ydos
Duonos ydos, jų sukėlėjai ir profilaktika. Duonos pelėjimas. Duonos pigmentacija. Kreidinis duonos gedimas. Bulvinė liga: sukėlėjai, aplinkos higiena ir sanitarija. Duonos gaminių apsauga nuo gedimo. Mikrobinis duonos gedimas. Kreidinį ...
Chemijos analizės, Analizė, 8 puslapiai
2013 04 04
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis konspektas
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Cheminiai elementai. Vandens reikšmė organimui. Mikroelementai ląstelėje. Organinės medžiagos gyvuose organizmuose. Angliavandeniai. ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2017 10 20
Organizmų cheminė sudėtis
Organizmų cheminė sudėtis. ANGLIAVANDENIAI (sacharidai). Monosacharidai. Gamtoje labiausiai paplitę monosacharidų pavyzdžiai. Disacharidai. Polisacharidai. Gamtoje labiausiai paplitusių polisacharidų pavyzdžiai. Chitinas- stiprus, lengvas ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 13 puslapių
2014 01 14
Duonos ir pyrago gaminiai
Duonos pyrago gaminiai. Ką vadiname duona. Duonos rūšys. Duona Lietuvoje. Žaliavos. Duonos ir pyrago gamybos technologinio proceso schema. Duonos jusliniai rodikliai. Duonos kokybės reikalavimai. Duonos kepimas namų sąlygomis. Ruginės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2018 01 05
Mikroorganizmų fermentai ir panaudojimas maisto produktų technologijose: Duonos kepimo organizmai
Įvadas. Mikroorganizmų fiziologija. Mikroorganizmų cheminė sudėtis. Mikroorganizmų fermentai. Mikroorganizmų fermcntų panaudojimas. Duonos kepimo technologinių procesų mikroorganizmai. Tešlos mikroorganizmai ir jų veikla. Kvietinės ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 puslapiai
2019 03 15
Ląstelės cheminė sudėtis
Cheminė ląstelės sudėtis. Cheminiai ryšiai. Cheminiai elementai. Gyvuose organizmuose aptinkami cheminiai junginiai. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Angliavandeniai. Angliavandenių funkcijos. Angliavandeniai. Angliavandenių ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 19 puslapių
2018 10 01
Nafta ir naftos cheminė sudėtis
Įvadas. Istorija. Tankis. Naftos sudėtis. Naftos cheminė sudėtis. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 6 puslapiai
2014 05 09
Agurku cheminė sudėtis
Tūrinys. Įvadas. Agurkų cheminė sudėtis. Agurkų nauda žmogui. Augaliniai baltymai agurkuose. Augaliniai riebalai agurkuose. Angliavandeniai agurkuose. Gliukozė. Fruktozė. Mineralinės medžiagos agurkuose. Kalis. Fosforo. Magnis. Kalcis. ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2017 01 19
Duonos mikrobiologija
Įvadas. Pagrindinių duonos sudedamųjų dalių mikrobiologija. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai. Naudingi mikroorganizmai. Žalingi mikroorganizmai. Sąnitarinės ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2013 08 19
Mėsos cheminės sudėties analizė
Įvadas. Mėsos cheminės savybės. Mėsos baltymai. Mėsos riebalai. Komponentų pokyčiai laikymo metu. Pakitimai mėsoje laikymo metu. Mėsos svarba. Išvados. Naudota literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2012 05 27
Duonos technologinių procesų mikroorganizmai ir salmoneliozė
Įvadas. Duonos gaminių žaliavų mikroorganizmai. Duonos gamybos mikrobiologija. Raugų paruošimas. Duonos gamybos ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai ir profilaktika. Sanitarinė duonos gamybos kontrolė. Išvados. Naudota literatūra. ...
Biologijos referatai, Referatas, 19 puslapių
2014 12 09
Duonos istorija
Duona. Kepinys iš ruginių  kvietinių  kvietruginių miltų. Sudėtis. Pagrindinės žaliavos duonai yra persijoti miltai ir vanduo, pagalbinės – druska, raugas, mielės. Skoniui pagerinti kai kada ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2018 12 10
Bananų sudėtis referatas
Išanalizuoti banano sudėtį, sudėties savybių kitimą ir vertę. Bananai kaip maistas. Vitaminai. Bananai – apsauga nuo ligų. Šaldyti bananai. Tyrimai. Bananų žievės gali padėti iš vandens pašalinti nuodinguosius metalus! Bananai ...
Chemijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2013 03 13
Maisto priedai duonoje
Įvadas. Duonos gamybos technologija. Duonos istorija. Duonos savybės ir vertė. Duonos gamybai naudojama žaliava. Duonos gamyboje naudojami priedai. Naudojamų duonos gamybai maisto priedų charakteristika. Ekologiška duona. Įdomus faktai apie ...
Technologijų referatai, Referatas, 17 puslapių
2016 08 04
Sviestas ir margarinas
Įvadas. Sviesto savybės. Maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Margarino maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2016 05 25
Žuvies cheminė analizė
Įvadas. Žuvies cheminė sudėtis. Vandens gyvūnų sudėtis, maistinė ir energinė vertė. Žuvies kokybinis ir kiekybinis vertinimas. Kokybinės analizės metodai. Mieralinės medžiagos. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Paklaidos. ...
Chemijos analizės, Analizė, 17 puslapių
2017 01 02
Kavos sudėtis
Įvadas. Kavos cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Kavos cheminė sudėtis. Kavos maistinė vertė. Angliavandenis – celiuliozė. Riebalai. Baltymai. Vanduo. Rugštys. Vartojamosios savybės. Prekinis kavos asortimentas. Kavos paruošimas. ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 12 puslapių
2016 04 11
Vidaus degimo variklių aušinimo skysčiai, jų cheminė sudėtis ir savybės
Įvadas. Kam reikalingas aušinimo skystis. Aušinimo skysčių sudėtis. Aušinimo skystis turi atlikti šias funkcijas. Trys svarbiausios aušinimo skysčio savybės. Antifrizų klasifikacija. Cheminė sudėtis. Į ką atkreipti dėmesį ...
Mechanikos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 5 puslapiai
2019 04 28
UAB „Vilniaus duona” gamybos organizavimas
Įvadas. Duonos gamybos organizavimo ypatumai. Duonos gamybos vieta žemės ūkio sistemoje. Duonos gamybos teisiniai aspektai. Duonos gamybos ypatumai. Duonos gamybos Uab „Vilniaus duona” organizavimas. Duonos gamybos aplinkos veiksnių ...
Vadybos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 26 puslapiai
2016 03 30
Pieno cheminė sudėtis
Įvadas. Pieno cheminė sudėtis. Pieno cheminės sudėties analizė. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Pieno kiekybinio vertinimo metodai. Pieno kokybinis vertinimas. Išvados. Literatūra.
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 puslapių
2014 04 17
Kefyro cheminė sudėtis, kitimo analizė
Įvadas. Kefyro cheminė sudėtis(skirtingo riebumo). Kefyro komponentai, jų maistinė vertė ir kitimas. Vanduo. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos ir vitaminai. Mokslinis tyrimas. Išvados. Anotacija. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 puslapių
2017 04 19
Duonos kepimo technologija ir technologinių procesų mikroorganizmai
Įvadas. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Duonos raugų mikroorganizmai. Duonos kepimo technologija. Ruginių miltų duonos tešlos mikroorganizmai. Kvietinių miltų duonos tešlos ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2018 03 27
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 06 25
Darbo higiena duonos pramonėje
Žmogaus sauga. Darbo higiena duonos pramonėje. Kaunas. Kokybės užtikrinimas duonos pramonėje. Duonos produktų kokybė, higiena ir ypač jų sauga. Duonos gaminiai. Duonos gaminimo įmonės susiduria su labai griežtais higienos standartais. ...
Pramonės ir gamybos skaidrės, Skaidrės, 7 puslapiai
2019 05 13
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo