Kiaušinio baltymo virškinimas

244 dokumentai
Kiaušinis
Įvadas. Kiaušinio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinio baltymo cheminė sudėtis. Baltymų molekulinės struktūros. Spalvinės baltymų reakcijos. Kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Kiaušinio ...
Chemijos referatai, Referatas, 17 puslapių
2014 02 06
Biologijos užduotys Diagnostinė patikra
Diagnostinė patikra ii klasei. Biologijos užduotys. Užduočių lapas. Įvardinkite 5 elementus, kurių ląstelėje daugiausia. (1 t. Kaip vadinamas mokslas apie ląsteles? (1 t. Įvardinkite skaičiais pažymėtas ląsteles. Ląstelę ir iš ...
Biologijos testai, Testas, 6 puslapiai
2016 08 07
Kiaušinio apibūdinimas
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Dėstymas. Kiaušinio sandara. Kiaušinio cheminė sudėtis. Vanduo (H2O). Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinyje randami vitaminai. A. D. E. B. Pp. H. Kiaušinyje randamos ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 21 puslapis
2016 11 13
Kiaušinių sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Įvadas. Temos aktualumas. Temos pasirinkimo tikslas. Temos uždaviniai. Vištos kiaušinio cheminė sudėtis:. Vištų kiaušinių priežiūra ir kokybė. Kiaušinių priežiūra:. Kiaušinių kokybė priklauso nuo:. Vištų kiaušiniai pagal ...
Chemijos namų darbai, Namų darbas, 14 puslapių
2013 03 05
Biopolimerų gryninimas ir analizė Laboratorinių darbų ataskaita
Įvadas. Laboratorinis darbas Nr. „Lizocimo gryninimas iš vištos kiaušinio baltymo“. Laboratorinis darbas Nr. „Lizocimo analizė kapiliarinės zonų elektroforezės „Kiaušinio baltymo frakcijų ir lizocimo analizė kapiliarinės Zonų ...
Chemijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 17 puslapių
2017 05 05
Baltymai konspektas
Baltymai. Pirminė baltymo struktūra. Antrinė baltymo struktūra. Tretinė baltymo struktūra. Ketvirtinė baltymo struktūra. Denatūracija. Renatūracija. Baltymo pavadinimas. Baltymo reikšmė. Baltymai fermentai. Temperatūra. PH.
Biologijos konspektai, Konspektas, 4 puslapiai
2015 01 05
Kiaušinių sudėtis, kokybė, ydos
Kiaušinių sudėtis, kokybė, ydos. Kiaušinio sandara. Lukštas. Baltymas. Vištos kiaušinio baltymo cheminė sudėtis tokia. Trynys. Vištos kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Paukščių kiaušinių energinė vertė ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 31 puslapis
2018 06 14
Svorio problemos
Svorio problemos, mitybos sutrikimai, fermentai ir virškinimas. Ansvoris ir nutukimas. Lietuvos statistika. Kodėl ir kaip mesti svorį. Anoreksija. Anorekcijos padariniai. Kmi. Kaip apskaičiuoti KMI? Virškinimas. Baltimų virškinimas. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2016 07 02
Maisto įtaka virškinimui Sūris
Tikslas. Uždaviniai. Įvadas. Virškinimo veikla. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas žarnose. Rezorbcija. Sūrio virškinimas. Sūrio nauda. Sūrio žala. The Digestion of cheese in Humans. Sūrio virškinimas žmogaus ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2015 04 28
Anglevandeniai jų reikšmė ir virškinimas
Įvadas. Angliavandenių skirstymas. Kai kurių angliavandenių apibūdinimas. Angliavandenių virškinimas. Angliavandeniai – žmogaus maisto komponentai. Angliavandenių virškinimas burnoje. Angliavandenių virškinimas žarnyne. ...
Filologijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2016 09 09
Angliavandeniai aprašymas
ANGLIAVANDENIAI Pagal sandarą angliavandeniai skirstomi į  monosacharidus , disacharidus  irpolisacharidus. Angliavandenių biologinė reikšmė. Kovalentiniu ryšiu. Pirminė baltymo struktūra . Antroji baltymo struktūrą . Tretinė baltymo ...
Biologijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2015 11 17
Mityba ir virškinimas
Šiuolaikinės mitybos problemos. Maisto produktai. Maisto medžiagos. Skaidulinės medžiagos. Su maistu gaunamas vanduo ir mineralinės maisto medžiagos. Vitaminai. Virškinimo sistema. Virškinimas burnoje ir skrandyje. Virškinimas žarnyne. ...
Ekologijos analizės, Analizė, 20 puslapių
2012 11 27
Virškinimo sutrikimai
Virškinimo sutrikimai. Virškinimas. Virškinimas, tai maisto medžiagu cheminis skaidymas virškinimo trakte. Virškinimo būdai. Išorinis virškinimas Ertminis virškinimas Viduląstelinis virškinimas Simbiozinis virškinimas. Virškinimo ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2018 01 14
Virškinimas konspektas (2)
Virškinimas biologijos konspektas. Virškinimas. Virškinimo traktas. BURNA. Skrandis. Tulžis. Kepenys. Storoji žarna.
Biologijos konspektai, Konspektas, 4 puslapiai
2018 01 10
Virškinimo procesas
Kas yra virškinimas? Virškinimas burnoje (terpė, fermentas, medžiaga. Virškinimas skrandyje. Kokios liaukos atsiveria į dvylikapirštę žarną funkcijos. Kokius fermentus išskiria kasa ir kokias medžiagas skaido. Gaurelio sandara.
Biologijos konspektai, Konspektas, 1 puslapis
2019 03 05
Kiaušinis cheminė sudėtis
Įvadas. Kiaušinio sandara. Mineralinės medžiagos. Energetinė vertė. Kiaušinių kokybės vertinimas ir kokybės reikalavimai. Kiaušinio moksliniai tyrimai. Išvados. Atlikus kiaušinio komponentų sudėties ir cheminių savybių analizę, ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 puslapių
2015 11 24
Angliavandenių apykaita organizme
Įvadas. Angliavandenių virškinimas. Angliavandenių virškinimas burnoje. Angliavandenių virškinimas žarnyne. Membraninis virškinimas. Angliavandenių rezorbcija. Angliavandenių virškinimo ir rezorbcijos sutrikimai. Angliavandenių ...
Biologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2013 01 07
Virškinimo trakto ligos skaidrės
Virškinimo trakto ligos. Tikslas. Virškinimas – procesas, kurio metu maistas yra paverčiamas monomerinėmis medžiagomis. Virškinimas. Kas tai? Virškinimo būdai. Išorinis virškinimas  Ertminis virškinimas Viduląstelinis ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2015 05 25
Virškinimas skaidrės (2)
Virškinimas. Pamokos uždaviniai. Virškinimas – stambių, netirpių maisto medžiagų molekulių skaidymas į mažesnes, tirpias. Fermentai. Fermentų aktyvumas. Maisto medžiagų skaidymas. Įsivertinkime kaip sekėsi mokytis ir pasiekti ...
Ekologijos skaidrės, Skaidrės, 17 puslapių
2016 09 29
Biologija: Mityba ir virškinimas
Biologija Mityba ir virškinimas. Skyrius Mityba ir virškinimas. Organizmas energiją eikvoja. Maisto produktų sudėtis. Kaip sveikai maitintis? Svorio problemos ir mitybos sutrikimai.
Biologijos konspektai, Konspektas, 3 puslapiai
2019 05 13
Išorinis virškinimas: Kaip vorai virškina maistą?
Išorinis. virškinimas. Išorinis virškinimas. Virškinimo fermentai išskiriami į ląstelės ar organizmo išorę. Atskiras išorinio virškinimo atvejis yra būdingas vorams ir kai kuriems kitiems gyvūnams. Šaltiniai.
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2018 03 31
Cheminis maisto skaidymas
Cheminis maisto skaidymas. Fermentų darbas. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas plonojoje žarnoje. Įsiurbimas į kraują organizmą. Storoji žarna.
Biologijos konspektai, Konspektas, 1 puslapis
2016 04 19
Baltymų biosintezė konspektas
Baltymų biosintezė. Baltymo sintezei reika. Baltymo sintezės etapai. Matrica. Transkripcija. Kaip vyksta transkripcija (perrašymasTransliacija. Baltymo sintezės (transliacijos) etapai. Antikodonas. Ribosoma. Polisoma.
Biologijos konspektai, Konspektas, 2 puslapiai
2014 12 01
Žmogaus virškinimo sistema
Virškinimas. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas žarnyne. Naudota literatūra. Virškinimo sistemos funkcijos. Maistas maišomas su trijų porų seilių liaukų sekretais. Seilės. Rijimas.
Biologijos referatai, Referatas, 8 puslapiai
2012 06 18
Pieno ir kiaušinių baltymų denatūravimasis
Tyrimas. Pieno ir kiaušinio baltymų denatūravimas. Tikslas. Išsiaiškinti ar denatūruojasi piene ir kiaušinyje esantys baltymai. Duomenys (medžiagos). Pienas kiaušinio baltymas citrinų rūgštis temperatūra — 230 oC. Hipotezė. Piene ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 9 puslapiai
2016 06 29
Virškinimo fermentai
Aiškiai išdėstomi pagrindiniai virškinimo fermentai. Įvadas. Sąvokos. Virškinimo būdai. Virškinimo fermentų ypatumai. Fermentų savybės. Fermentų trūkumas. Virškinimo sistemos fermentai. Fermentų veikimas. Išorinis virškinimas. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2013 03 20
Biologija virškinimas
Maistą reikia virškinti, nes. Virškinimas. Kas į ką suskyla. Fermentai. Fermentų aktyvumas priklauso nuo.
Biologijos aprašymai, Aprašymas, 3 puslapiai
2016 10 03
Fermentai ir virškinimas
Fermentai ir virškinimas Virškinimas . Netirpios vandenyje . Vandenyje tirpių . PH , substrato koncentracijos. – 40 ºC . Virškinimo sistemos organai. Virškinimo sistemos organas Virškinama maisto medžiaga Virškinimo fermentas Optimali ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 5 puslapiai
2015 12 12
Virškinimas burnoje
Virškinimas burnoje. Virškinimas. Liežuvis. Liežuvio lūpiniai speneliai. Skeletiniai liežuvio raumenys. Savieji liežuvio raumenys. Skonio receptoriai. Seilės. Seilių liaukos. Trys poros didžiųjų seilių liaukų. Seilių liaukų ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 22 puslapiai
2016 06 22
Duonos ir kiaušinio mikrobiota
Įvadas. Žmogaus mikrobiota. Žarnyno mikrobiotos susidarymas ir jos pokyčiai. Maistiniai kiaušiniai. Kiaušinių atsparumas mikroorganizmams. Skysta šaldyta kiaušinių masė, mikroorganizmai. Kiaušinių milteliai, mikroorganizmai. Kiaušinių ...
Maisto technologijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 13 puslapių
2016 01 25
Virškinimo funkcija
Virškinimo funkcijos. Bendra virškinimo vyksmų charakteristika. Virškinimas burnoje. Refleksinis seilių išsiskyrimas. Rijimas. Virškinimas skrandyje. Skrandžio sulčių išsiskyrimo mechanizmas. Refleksinis skrandžio sulčių išsiskyrimas. ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 10 puslapių
2015 01 24
Virškinimas
Virškinimas. Burna. Dantys. Danties sandara. Seilių liaukos. Liežuvis. Ryklė. Stemplė. Skrandis. Plonoji žarna. Dvylikapirštė žarna. Įsiurbimas. Storoji žarna. Kepenys. Kasa.
Biologijos konspektai, Konspektas, 3 puslapiai
2012 06 15
Vištienos mėsos cheminė sudėtis
Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų ...
Chemijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2012 05 15
Baltymų biosintezė
Baltymų biosintezė - transliacija. Kas dalyvauja baltymų biosintezėje. Kokie faktai buvo baltymų biosintezės pažinimo pradžia. Baltymų biosintezė. Baltymo sintezės eiga. Antibiotikai slopina baltymų sintezę. Genetinis kodas. ...
Biologijos referatai, Referatas, 6 puslapiai
2012 01 03
Biopolimerų gryninimas ir analizė
Įžanga. Tikslas. Uždaviniai. Literatūros apžvalga. Cheminė kiaušinio analizė. Kapiliarinė elektroforezė (KE). Kapiliarinė zonų elektroforezė (KZE). Jonų mainų chromatografija (JMC). Gelelektroforezė. Įranga ir priemonės. Naudoti ...
Chemijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 14 puslapių
2016 01 25
Žmogaus organizme vykstančios reakcijos
Hormoninė regulicija. Hormoninė sistema. Hipofizės liauka. Oda ir egzokrininės liaukos, termoreguliacija. Epiteliniai audiniai. Epitelinio audinio rūšys. Žmogaus virškinimas. Virškinimas. Cholesterolis bei jo susidarymas. Liaukų ...
Biologijos referatai, Referatas, 7 puslapiai
2016 04 07
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema