Maisto produktu chemine sudetis

300 dokumentų
Maisto produktų cheminė sudėtis skaidrės
Maisto produktų cheminė sudėtis. Kaunas. Maistinės medžiagos. Angliavandeniai, baltymai ir riebalai – tai maistinės medžiagos. Angliavandeniai. Sacharidai (angliavandeniai) maiste sutinkami įvairiomis formomis monosacharidai ir jų ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2018 05 31
Maisto produktų klasifikacija
Įvadas. Maisto produktų klasifikacija. Maisto produktų fizinės savybės. Maisto produktų cheminė sudėtis. Maisto produktų energinė ir maistinė vertė. Organinės neenerginės maisto medžiagos. Neorganinės medžiagos. Maisto priedų ...
Chemijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2014 11 03
Vištienos mėsos cheminė sudėtis
Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų ...
Chemijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2012 05 15
Grūdai
Įvadas. Praktikoje grūdus priimta skirstyti. Grudų sudėtis. Grūdų cheminė sudėtis. Optimalios grūdų laikymo sąlygos. Grūdų sudėtį įtakoja įvairūs veiksniai. Ligos. Grūdų kenkėjai. Grūdų rūšys. Kviečiai. Kviečių cheminė ...
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 43 puslapiai
2014 01 17
Maisto priedai produktuose
Tyrimo rezultatai pasirinktų maisto produktų sudėtis. Duonos ir pyrago gaminių , miltinių produktų sudėtis. Mėsos gaminių sudėtis. Pieno produktų sudėtis. Maisto priedai pasirinktuose maisto produktuose. Maisto priedai pasiriktuose ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2019 02 13
Maisto produktų sudėties tyrimas
Tikslas: ištirti įvairių maisto produktų maistinę sudėtį, vitaminus, mineralines medžiagas, palyginti gautus rezultatus. Hipotezė: didžiausia dalį maisto produktuose maistinių medžiagų sudaro angliavandeniai, mažiau riebalai, o ...
Biologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 8 puslapiai
2016 07 23
Jautienos ir jos produktų maistinė vertė
Jautenos ir jos produktų maistinė vertė, asortimentas, rinkos pasiūlos vertinimas. Turinis. Įvadas. Rūšys. Jautienos cheminė sudėtis. Įmitimo kategorijos nustatimai. Jautienos skerdenos supjaustymo shema. Jautienos sudalijama į grupes. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 12 puslapių
2016 06 25
Maisto produktai ir jų teikiamos energetinės vertės paskirstymas per savaitę
Projektinis darbas ‚‚Maisto produktai ir jų teikiamos energetinės. Vertės paskirstymas per savaitę‘‘. Įvadas. Pirmadienį valgytų produktų sudėtis ir energetinė vertė. Antradienį valgytų produktų sudėtis ir energetinė vertė. ...
Biologijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2014 04 11
Tropiniai vaisiai
Atogrąžų tropiniai vaisiai. Tropiniai vaisiai. Ananasai. Ananasų kilmė. Ananasų naudojimas. Ananasų cheminė sudėtis. Figos. Figų išvaizda. Kaip valgomos?. Figų cheminė sudėtis. Mangai. Kaip valgomi?. Cheminė mangų sudėtis. Papajos. ...
Medžiagų mokslo skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2016 06 22
Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas
Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2016 06 27
Maisto produktų kokybė
Maisto atsiradimo istorija. Maisto kokybė. Maisto produktų kokybę. Prekių kokybės pakitimų priežastys. Oro sudėtis. Maisto priedai. Energetinė vertė. Vartojimo rekomendacijos. Kokybės ženklai. Maisto sauga. CE ženklinimas.
Vadybos referatai, Referatas, 14 puslapių
2016 08 10
Lašišos cheminė sudėtis
ĮVADAS Temos aktualumas. Maisto produkto lašiša cheminė sudėtis. Skumbrė Matjes silkė. Maisto produkto lašiša komponentų cheminė sudėtis ir cheminiai kitimai. Baltymų - iš viso. Riebalų - iš viso. Sočiųjų riebalų rūgščių. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 puslapių
2018 01 09
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė savarankiškas darbas
Duonos istorija. Duonos rūšys. Pagal žaliavas. Pagal technologijas. Maisto produkto cheminė sudėtis. Baltymai. Baltymų elementinė sudėtis. Fermentai. Angliavandeniai. Riebalai. Vanduo. Schema. Mineralinės medžiagos kurių yra duonoje. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 31 puslapis
2016 05 05
Pieno tyrimas
Įžanga. Maisto produkto cheminė sudėtis. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Maisto produkto komponentų pokyčiai laikymo metu. Maisto produkto svarba. Maisto produkto žala. Maisto ...
Biologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2012 05 11
Pažintinė praktika kavinėje
Įvadas. Įmonės veikla. Įmonės vidinė ir išorine aplinka. Higienos tasyklės viešojo maitinimo istaigoje. Įmonės kuriamų produktų ir teikiamų paslaugų analizė. Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas. Realizavimo trukmė. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 10 puslapių
2017 05 05
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekaluose
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekalų gamyboje. Funkcinio maisto produktų ingredientas. Konkreti fiziologiškai veikli medžiaga. Funkcionalaus maisto produktų ingredientai pagal poveikį žmogaus organizmo fiziologinėms ...
Sveikatos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 03 13
Garuose virtas kiaušinių baltymų omletas su mėsa
Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis. Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Atpažinimo reakcijos. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 20 puslapių
2015 11 03
Maistinių medžiagų cheminė analizė Troškintos bulvės su kiauliena
Maistinių medžiagų cheminės analizės savarankiškas darbas. Troškintos bulvės su kiauliena. Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis (100 g). Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Makroelementai. Mikroelementai. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 puslapių
2015 03 01
Maisto produktų ženklinimas projektas
Maisto produktų ženklinimas. Ženklinimas. Maisto ženklinimas – su maisto produktu susiję žodžiai. Bendroji ženklinimo informacija. Pagrindinis teisės aktas, nustatantis bendruosius maisto produktų ženklinimo reikalavimus. Svarbu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2018 11 03
Chemija Lastelės A lygis
Reikalingos sąvokos. Organizmų cheminė sudėtis. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. SVARBIAUSI LĄSTELĖS KATIJONAI (mineralinės medžiagosOrganinės medžiagos. Angliavandeniai (cheminė sudėtis ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2014 11 19
Aviena chemijos analizė
Įžanga. Maisto produkto chėminė sudėtis. Avienos cheminė sudėtis. Avienos kokybinis vertinimas. Avienos kiekibinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Permanganometrija. Vitaminai. Tiriamasis darbas. Išvada. Literatūros sarašas.
Chemijos analizės, Analizė, 13 puslapių
2014 06 05
Šokoladų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Maisto produktų atskirų komponentų apibūdinimas ir nauda žmogaus organizmui. Paveiksliukas. Kakavos pupelės 6 paveiksliukas. Šokoladas. Baltymai. Riebalai. Vitaminas A. Vitaminas E. Vitaminas B. Maisto ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 puslapių
2018 01 14
Kiaušinis
Įvadas. Kiaušinio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinio baltymo cheminė sudėtis. Baltymų molekulinės struktūros. Spalvinės baltymų reakcijos. Kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Kiaušinio ...
Chemijos referatai, Referatas, 17 puslapių
2014 02 06
Žuvies kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas
Įvadas. Žuvų cheminė sudėtis. Lašišos cheminė sudėtis. Trumpas lašišos palyginimas su kitomis žuvimis. Žuvies kokybinis vertinimas. Maisto produkto kiekybinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Nusodinamoji gravimetrinė analizė. ...
Chemijos referatai, Referatas, 20 puslapių
2014 12 22
Šokolado sudetis ir jo analizė
Šokoladas referatas. Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Šokolado komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Cheminės savybės. Baltymai. Riebalai (lipidai). Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Šokolado komponentų galimi ...
Chemijos referatai, Referatas, 8 puslapiai
2013 10 20
Maisto produktų laikymo sąlygos, ženklinimas, pakavimas ir transportavimas
9( 2 atsiliepimai )
Įvadas. Higiena. Maisto kontrolė. Asmens higiena. Patalpų rengimas. Maisto produktų ženklinimas. Nesaugus maistas ir pašarai RASFF. Genetiškai modifikuotas maistas. Pieno produktai ir jų ženklinimas. Pienas ir jo produktai. Sūris ir jo ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 puslapiai
2015 07 12
Maisto tarša
Šiandien maisto gamintojai naudoja apie. Įvairių maisto priedų. Kai kurie yra gerai žinomi – druska, cukrus, vanilė, mielės, acto rūgštis. Apie kitus yra girdėję nedaugelis, pvz. , apie natrio benzoatą, karageniną, guaro dervą. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2011 03 23
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis konspektas
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Cheminiai elementai. Vandens reikšmė organimui. Mikroelementai ląstelėje. Organinės medžiagos gyvuose organizmuose. Angliavandeniai. ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2017 10 20
Spalvų sistema, skirta maisto produktų pakuotėms
Įvadas. Maisto produktų pakuotės kaip marketingo mokslo objektas. Pakuotės funkcijos ir charakteristika. Spalvų sistema ir jo svarba. Maisto produktų pakuočių taikymo išskirtinumai. Maisto produktų pakuočių kūrimo modelis. Išvados. ...
Marketingo referatai, Referatas, 14 puslapių
2018 09 23
Maistinių medžiagų cheminė analizė: BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Receptūra. Bulvių košė su morkomis - nr. Receptūros žaliavos. Maistingumas (porcijos). Receptūros gamybos aprašymas. Maisto produktų cheminė sudėtis. Bulvės. Morkos. Pienas (3,2%). Sviestas ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 19 puslapių
2015 05 04
Pienas skaidrės
Maisto produkto cheminė sudėtis. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Angliavandeniai – pieno cukrus (laktozė). Riebalai. Riebalų cheminės savybės. Literatūros sąrašas.
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2012 05 11
Organizmų cheminė sudėtis
Organizmų cheminė sudėtis. ANGLIAVANDENIAI (sacharidai). Monosacharidai. Gamtoje labiausiai paplitę monosacharidų pavyzdžiai. Disacharidai. Polisacharidai. Gamtoje labiausiai paplitusių polisacharidų pavyzdžiai. Chitinas- stiprus, lengvas ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 13 puslapių
2014 01 14
Maisto priedai prezentacija
Maisto priedai. Natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos. Kodėl yra vartojami maisto priedai? Maisto priedai yra būtini ir labai svarbūs, nes be jų būtų neįmanoma pagaminti kai kurių maisto produktų. Apsaugoti maisto produktus ir ...
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 13 puslapių
2013 05 10
Maisto prekių sudėtis
Įvadas. Klasifikavimo priešistorė. Maisto prekių klasifikavimas pagal vartojamą vertę. Principinės klasifikavimo schemos. Maisto produktų klasifikavimas pagal kilmę ir produktų apdirbimo laipsnį. Maisto prekių klasifikavimas pagal jų ...
Kulinarijos kursiniai darbai, Kursinis darbas, 14 puslapių
2014 04 14
Maisto prekės
Maisto prekės. Maisto prekių klasifikavimas. Maisto prekės pagal kilmę. Maisto prekės pagal cheminę sudėtį. Maisto prekės pagal vartojimo ypatumus. Maisto prekės pagal prekių rūšis. Maisto prekės pagal prekių pavadinimus. Maisto ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 30 puslapių
2018 03 20
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė Raudonasis vynas
Įvadas. Vynas. Trumpa istorija. Raudono vyno cheminė sudėtis. Angliavandeniai. Rūgštys. Raudono vyno gaminimas ir kokybė. Raudono vyno poveikis organizmui. Išvados. Literatūros sąrašas.
Chemijos referatai, Referatas, 25 puslapiai
2014 09 29
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema