Maisto produktu chemine sudetis

300 įrašai
Maisto produktų cheminė sudėtis skaidrės
Maisto produktų cheminė sudėtis. Kaunas. Maistinės medžiagos. Angliavandeniai, baltymai ir riebalai – tai maistinės medžiagos. Angliavandeniai. Sacharidai (angliavandeniai) maiste sutinkami įvairiomis formomis monosacharidai ir jų ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 14 puslapių
2018 05 31
Maisto produktų klasifikacija
Įvadas. Maisto produktų klasifikacija. Maisto produktų fizinės savybės. Maisto produktų cheminė sudėtis. Maisto produktų energinė ir maistinė vertė. Organinės neenerginės maisto medžiagos. Neorganinės medžiagos. Maisto priedų ...
Chemijos referatai, Referatas, 15 puslapių
2014 11 03
Vištienos mėsos cheminė sudėtis
Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų ...
Chemijos referatai, Referatas, 11 puslapių
2012 05 15
Grūdai
Įvadas. Praktikoje grūdus priimta skirstyti. Grudų sudėtis. Grūdų cheminė sudėtis. Optimalios grūdų laikymo sąlygos. Grūdų sudėtį įtakoja įvairūs veiksniai. Ligos. Grūdų kenkėjai. Grūdų rūšys. Kviečiai. Kviečių cheminė ...
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 43 puslapiai
2014 01 17
Maisto priedai produktuose
Tyrimo rezultatai pasirinktų maisto produktų sudėtis. Duonos ir pyrago gaminių , miltinių produktų sudėtis. Mėsos gaminių sudėtis. Pieno produktų sudėtis. Maisto priedai pasirinktuose maisto produktuose. Maisto priedai pasiriktuose ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2019 02 13
Maisto produktų kokybė ir saugumas
Įvadas. Maisto produktų kokybę reglamentuojantys teisės aktai. Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos maisto įstatymai. Maisto kokybės valdymas. Maisto produktų kokybė ir saugumas. Maisto produktų sudėtis ir savybės. Ekologiški ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 13 puslapių
2019 10 29
Maisto produktų sudėties tyrimas
Tikslas: ištirti įvairių maisto produktų maistinę sudėtį, vitaminus, mineralines medžiagas, palyginti gautus rezultatus. Hipotezė: didžiausia dalį maisto produktuose maistinių medžiagų sudaro angliavandeniai, mažiau riebalai, o ...
Biologijos laboratoriniai darbai, Laboratorinis darbas, 8 puslapiai
2016 07 23
Maisto produktai ir jų teikiamos energetinės vertės paskirstymas per savaitę
Projektinis darbas ‚‚Maisto produktai ir jų teikiamos energetinės. Vertės paskirstymas per savaitę‘‘. Įvadas. Pirmadienį valgytų produktų sudėtis ir energetinė vertė. Antradienį valgytų produktų sudėtis ir energetinė vertė. ...
Biologijos referatai, Referatas, 10 puslapių
2014 04 11
Tropiniai vaisiai
Atogrąžų tropiniai vaisiai. Tropiniai vaisiai. Ananasai. Ananasų kilmė. Ananasų naudojimas. Ananasų cheminė sudėtis. Figos. Figų išvaizda. Kaip valgomos?. Figų cheminė sudėtis. Mangai. Kaip valgomi?. Cheminė mangų sudėtis. Papajos. ...
Medžiagų mokslo skaidrės, Skaidrės, 28 puslapiai
2016 06 22
Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas
Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 24 puslapiai
2016 06 27
Maisto produktų kokybė
Maisto atsiradimo istorija. Maisto kokybė. Maisto produktų kokybę. Prekių kokybės pakitimų priežastys. Oro sudėtis. Maisto priedai. Energetinė vertė. Vartojimo rekomendacijos. Kokybės ženklai. Maisto sauga. CE ženklinimas.
Vadybos referatai, Referatas, 14 puslapių
2016 08 10
Lašišos cheminė sudėtis
ĮVADAS Temos aktualumas. Maisto produkto lašiša cheminė sudėtis. Skumbrė Matjes silkė. Maisto produkto lašiša komponentų cheminė sudėtis ir cheminiai kitimai. Baltymų - iš viso. Riebalų - iš viso. Sočiųjų riebalų rūgščių. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 puslapių
2018 01 09
Maisto produktų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė savarankiškas darbas
Duonos istorija. Duonos rūšys. Pagal žaliavas. Pagal technologijas. Maisto produkto cheminė sudėtis. Baltymai. Baltymų elementinė sudėtis. Fermentai. Angliavandeniai. Riebalai. Vanduo. Schema. Mineralinės medžiagos kurių yra duonoje. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 31 puslapis
2016 05 05
Pieno tyrimas
Įžanga. Maisto produkto cheminė sudėtis. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Maisto produkto komponentų pokyčiai laikymo metu. Maisto produkto svarba. Maisto produkto žala. Maisto ...
Biologijos referatai, Referatas, 12 puslapių
2012 05 11
Maisto produktų sudėtis ir energetinė vertė
Lentelių sąrašas. Paveikslų sąrašas. Grūdų produktai. Grūdų klasifikacija. Pilno grūdo produktai ir sudėtis. Grikiai – vienas sočiausių ir populiariausių produktų. Suvartojamas grūdų produktų kiekis Lietuvoje. Mėsos sudėtis ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 22 puslapiai
2019 10 02
Maisto produktų pakavimo priemonės
Maisto produktų pakavimo priemonės. Darbo tikslas. Maisto produktų pakavimo reikšmė. Maisto produktų pakavimo priemonės. Populiariausios maisto produktų pakavimo medžiagos. Popierinės pakuotės. Metalinės pakuotės. Stiklinės ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2020 11 19
Pažintinė praktika kavinėje
Įvadas. Įmonės veikla. Įmonės vidinė ir išorine aplinka. Higienos tasyklės viešojo maitinimo istaigoje. Įmonės kuriamų produktų ir teikiamų paslaugų analizė. Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas. Realizavimo trukmė. ...
Maisto technologijos praktikos ataskaitos, Praktikos ataskaita, 10 puslapių
2017 05 05
Maistinių medžiagų cheminė analizė Troškintos bulvės su kiauliena
Maistinių medžiagų cheminės analizės savarankiškas darbas. Troškintos bulvės su kiauliena. Įvadas. Receptūra. Maisto produktų cheminė sudėtis (100 g). Maistinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Makroelementai. Mikroelementai. ...
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 17 puslapių
2015 03 01
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekaluose
Funkcionaliųjų ingredientų panaudojimas patiekalų gamyboje. Funkcinio maisto produktų ingredientas. Konkreti fiziologiškai veikli medžiaga. Funkcionalaus maisto produktų ingredientai pagal poveikį žmogaus organizmo fiziologinėms ...
Sveikatos skaidrės, Skaidrės, 15 puslapių
2013 03 13
Chemija Lastelės A lygis
Reikalingos sąvokos. Organizmų cheminė sudėtis. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. SVARBIAUSI LĄSTELĖS KATIJONAI (mineralinės medžiagosOrganinės medžiagos. Angliavandeniai (cheminė sudėtis ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2014 11 19
Maisto produktų kokybė: angliavandeniai, riebalai, baltymai
Maisto produktų nekenksmingumas. Maisto produktų kokybė. Greitai gendantys maisto produktai. Enterinis maitinimo būdas. Adekvati subalansuota dieta. Pagrindinės reikalingos medžiagos. Gyvūninių baltymų šaltiniai. Augalinių baltymų ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 6 puslapiai
2020 12 07
Maisto produktų ženklinimas projektas
8( 2 atsiliepimai )
Maisto produktų ženklinimas. Ženklinimas. Maisto ženklinimas – su maisto produktu susiję žodžiai. Bendroji ženklinimo informacija. Pagrindinis teisės aktas, nustatantis bendruosius maisto produktų ženklinimo reikalavimus. Svarbu. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 10 puslapių
2018 11 03
Aviena chemijos analizė
Įžanga. Maisto produkto chėminė sudėtis. Avienos cheminė sudėtis. Avienos kokybinis vertinimas. Avienos kiekibinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Permanganometrija. Vitaminai. Tiriamasis darbas. Išvada. Literatūros sarašas.
Chemijos analizės, Analizė, 13 puslapių
2014 06 05
Šokoladų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
6,5( 2 atsiliepimai )
Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Maisto produktų atskirų komponentų apibūdinimas ir nauda žmogaus organizmui. Paveiksliukas. Kakavos pupelės 6 paveiksliukas. Šokoladas. Baltymai. Riebalai. Vitaminas A. Vitaminas E. Vitaminas B. Maisto ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 15 puslapių
2018 01 14
Kiaušinis
Įvadas. Kiaušinio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinio baltymo cheminė sudėtis. Baltymų molekulinės struktūros. Spalvinės baltymų reakcijos. Kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Kiaušinio ...
Chemijos referatai, Referatas, 17 puslapių
2014 02 06
Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminiai faktoriai
Maisto produktų laikymo sąlygos bei terminiai faktoriai, įtakojantys žaliavų ir maisto produktų kokybę. Konservų metalinio indelio dugne (dangtelyje) turi būti nurodyta. Maisto produktų laikymas ir kontrolė. Maisto laikymas. Gendantys ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 11 puslapių
2019 10 10
Žuvies kokybinės ir kiekybinės sudėties vertinimas
Įvadas. Žuvų cheminė sudėtis. Lašišos cheminė sudėtis. Trumpas lašišos palyginimas su kitomis žuvimis. Žuvies kokybinis vertinimas. Maisto produkto kiekybinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Nusodinamoji gravimetrinė analizė. ...
Chemijos referatai, Referatas, 20 puslapių
2014 12 22
Šokolado sudetis ir jo analizė
Šokoladas referatas. Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Šokolado komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Cheminės savybės. Baltymai. Riebalai (lipidai). Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Šokolado komponentų galimi ...
Chemijos referatai, Referatas, 8 puslapiai
2013 10 20
Maisto papildai, jų ir maisto produktų ženklinimas
Maisto papildai, jų ir maisto produktų ženklinimas. Tikslas. Uždaviniai. Maisto papildai. Maisto papildai skirti. Maisto papildų grupės. Kokie teiginiai gali/negali būti naudojami maisto papildų reklamoje. Maisto papildų reklamoje ...
Farmakologijos skaidrės, Skaidrės, 20 puslapių
2019 12 09
Maisto produktų laikymo sąlygos, ženklinimas, pakavimas ir transportavimas
9( 2 atsiliepimai )
Įvadas. Higiena. Maisto kontrolė. Asmens higiena. Patalpų rengimas. Maisto produktų ženklinimas. Nesaugus maistas ir pašarai RASFF. Genetiškai modifikuotas maistas. Pieno produktai ir jų ženklinimas. Pienas ir jo produktai. Sūris ir jo ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 25 puslapiai
2015 07 12
Maisto tarša
Šiandien maisto gamintojai naudoja apie. Įvairių maisto priedų. Kai kurie yra gerai žinomi – druska, cukrus, vanilė, mielės, acto rūgštis. Apie kitus yra girdėję nedaugelis, pvz. , apie natrio benzoatą, karageniną, guaro dervą. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2011 03 23
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis konspektas
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Cheminiai elementai. Vandens reikšmė organimui. Mikroelementai ląstelėje. Organinės medžiagos gyvuose organizmuose. Angliavandeniai. ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 7 puslapiai
2017 10 20
Maistinių medžiagų cheminė analizė: BULVIŲ KOŠĖ SU MORKOMIS
Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Receptūra. Bulvių košė su morkomis - nr. Receptūros žaliavos. Maistingumas (porcijos). Receptūros gamybos aprašymas. Maisto produktų cheminė sudėtis. Bulvės. Morkos. Pienas (3,2%). Sviestas ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 19 puslapių
2015 05 04
Pienas skaidrės
Maisto produkto cheminė sudėtis. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Angliavandeniai – pieno cukrus (laktozė). Riebalai. Riebalų cheminės savybės. Literatūros sąrašas.
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 8 puslapiai
2012 05 11
Nepaversk maisto šiukšle!
Kodėl pasaulyje išmetama 50% maisto, o žmonės badauja? Maisto trūkumas. Kam atitenka šie maisto produktai? Kodėl maisto švaistymas turi rūpėti kiekvienam iš mūsų? Maisto produktų galiojimas. Produktų galiojimas. Maisto kiekis ...
Aplinkos skaidrės, Skaidrės, 21 puslapis
2020 03 01
Organizmų cheminė sudėtis
Organizmų cheminė sudėtis. ANGLIAVANDENIAI (sacharidai). Monosacharidai. Gamtoje labiausiai paplitę monosacharidų pavyzdžiai. Disacharidai. Polisacharidai. Gamtoje labiausiai paplitusių polisacharidų pavyzdžiai. Chitinas- stiprus, lengvas ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 13 puslapių
2014 01 14
×
40 mokytojų prisijungę laukia tavo klausimo