Pasaulio virtuvių patiekalų gamyba, maistinės ir energetinės vertės įvertinimas
Pasaulio virtuvių patiekalų gamyba , maistinės ir energinės vertės įvertinimas Paskaitų metu gaminome brazilišką desertą „ Brigadeiro “. Brazilijos virtuvės ypatumai ir specifiškumas. Braziliško deserto „ Brigadeiro “ technologinė kortelė. Žaliavos pavadinimas Matavimo vnt. Braziliško deserto „ Brigadeiro “ gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Kalorijų kiekis maisto produktuose. Žaliavos pavadinimas Neto kiekis , Baltymai , Riebalai , Angliavandeniai. X 100 X 100 X. Braziliško deserto „ Brigadeiro “ juslinės savybės. Jusliniai kokybės rodikliai.
Visą masę maišydami užverdame ir vis maišant verdame dar 15 minučių;
Iš gautos masės formuojame rutulio formos nedidelis (apie 2cm. Skersmens) rutuliukus;
Išvada: kiekviena tauta turi savitus patiekalų gaminimo būdus. Nors gaminama iš tų pačių maistinių žaliavų, bet naudojant skirtingą receptūrą ir gaminimo būdą – patiekalai išsikiria autentiškumu, kitoniškumu. Tuo ir skiriasi pasaulio šalių virtuvės.
- Microsoft Word 43 KB
- 2019 m.
- Lietuvių
- 3 puslapiai (521 žodžiai)
- Kolegija
- Jurga
-