Pažintinė praktika kavinėje


Įvadas. Įmonės veikla. Įmonės vidinė ir išorine aplinka. Higienos tasyklės viešojo maitinimo istaigoje. Įmonės kuriamų produktų ir teikiamų paslaugų analizė. Maisto žaliavų ir produktų laikymo žurnalas. Realizavimo trukmė. Maisto žaliavų ir maisto produktų, pusgaminių ir maitinimo produktų kodavimas. Maisto žaliavų, maisto produktų, pusgaminių ir maitinimo produktų masės nustatymas. Masito žaliavų ir maisto produktų grupės. Išvados. Literatūra.


Gaminant kitus patiekalus, naudojama konvekcinė krosnis, įprasta dujnė viryklė. Indai plaunami rankomis,nes kavinė neturi automatinės indaplovės. Kavai gaminti naudojamas pramoninis kavos aparatas. Produktų sandėlys yra įmonės viduje,netoli virtuvės. Visos technologijos ir kiekinės aprašytos ir jų laikomasi.

Kavinėje dirba apie 6 žmonės, be to dar papildomam versle yra dar daugiau žmonių kurie visada pasiruošia padėti. Organizacijos kultūra palieka teigiamą įspūdį. Laikomasi pagrindinių klientų aptarnavimo taisyklės: klientas visada teisus. Naudojamos vidaus tvarkos taisyklės. Vyrauja švara ir tvarka. Interjieras skoningas ir šiltas.

Organizacijos išorinę aplinką daugiausiai įtakoja vartotojai. Norint, kad klientai sugrįžtų, būtina išlaikyti aukštus reikalvimus siūlomiems patiekalams ir paslaugoms. Jei klientų nėra, reikia daryti pakeitimus. Darbo dienomis pagrindiniai lankytojai yra pietaujantys privačių ir valstybinių įmonių darbuotojai, savaitgaliais ir vakarais – jaunimas.

Užtikrinama geriamojo šalto ir karšto vandens tiekimas, lauku atliekami vandens tyrimai.

Užtikrinama asmens higiena, darbo rūbai, avalynė tvarkinga ir tinkama darbui.

Šviežias maistas nemaišomas su ankščiau paruoštais patiekalais ar jų likučiais.

Draudžiama tam pačiam asmeniui liesti pinigus ir neipakuota maistą, nebent jis turi apsaugines pirštines.

Visi įrenginiai, įrankiai turi būti pagaminti iš tokių medžegų, kad galėtų liestis su maistu ir turėtų kokybę patvirtinančius dokumentus.

Atšaldytos smulkinto mėsos, mėsos pusgaminių ir mechaniškai atskirtos mėsos negalima pakartotinai sušaldyti.Atšaldyti maisto produktai turi būti per 24 valandas panaudojami patiekalų gamybai.

  • Microsoft Word 27 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (988 žodžiai)
  • Kolegija
  • Sandra
  • Pažintinė praktika kavinėje
    10 - 3 balsai (-ų)
Pažintinė praktika kavinėje . (2017 m. Gegužės 05 d.). https://www.mokslobaze.lt/pazintine-praktika-kavineje.html Peržiūrėta 2019 m. Rugpjūčio 23 d. 01:01
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema