Pieno ir kiaušinių baltymų denatūravimasis


Tyrimas. Pieno ir kiaušinio baltymų denatūravimas. Tikslas. Išsiaiškinti ar denatūruojasi piene ir kiaušinyje esantys baltymai. Duomenys (medžiagos). Pienas kiaušinio baltymas citrinų rūgštis temperatūra — 230 oC. Hipotezė. Piene esantys baltymai denatūruosis įdėjus citrinos rūgšties — susidarys gumulėliai — rūgštis sutrauks baltymus. Eksperimentas su pienu. Į pieną,kuris yra kambario temperatūros. Eksperimentas su kiaušinio baltymu. Atskiriau kiaušinio baltymą. Išvados. Pieno baltymai veikiami citrinų rūgšties denatūravosi — susidarė gumulėliai.

Išsiaiškinti ar denatūruojasi piene ir kiaušinyje esantys baltymai, veikiami citrinų rūgštimi, bei kiaušinio baltymas — temperatūra.

Į pieną,kuris yra kambario temperatūros, įdėjau citrinos rūgšties. Išmaišiau ir palaukiau keletą minučių. Po keletos minučių pienas buvo sutirštėjęs — rūgštis sutraukė baltymus.

Atskiriau kiaušinio baltymą nuo trynio.Baltymą truputį pamaišiau.Į atskirtą ir pamaišytą baltymą įdėjau citrinos rūgšties. Rūgštis pradėjo traukti baltymus į gumulėlius , kol susidarė baltas sluoksnis.

  • MS PowerPoint 22749 KB
  • 2016 m.
  • 9 puslapiai (210 žodžiai)
  • Tautvydas
  • Pieno ir kiaušinių baltymų denatūravimasis
    10 - 10 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Pieno ir kiaušinių baltymų denatūravimasis. (2015 m. Kovo 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/pieno-ir-kiausiniu-baltymu-denaturavimasis.html Peržiūrėta 2021 m. Gegužės 17 d. 17:15
Peržiūrėti darbą
×
41 mokytojas prisijungę laukia tavo klausimo