Pieno kokybės rodikliai


Įvadas. Veiksniai įtakojantys pieno kokybę. Mastitai ir somatinės ląstelės. Antibiotikai. Melžimas. Pieno aušinimas ir užšalimas. Sveikatingumas. Pirminis pieno kokybės rodiklių įvertinimas supirkimo metu. Išvados. Literatūros sąrašas.

Siekiant išsaugoti natūralias pieno savybes ir pagaminti kokybiškus produktus, didžiausias dėmesys turi būti skiriamas šviežio pieno kokybei. Pieno kokybę lemia šie veiksniai: bendras bakterinis užterštumas, somatinių ląstelių skaičius (SLS), inhibitorinių medžiagų nebuvimas ir pieno užšalimo temperatūra.Visi šie rodikliai tarpusavyje susiję ir vienam jų pakitus, priežastį galima rasti analizuojant kitus. Svarbus ir karvių laikymo, sanitarinių – higieninių sąlygų ir pirminio pieno apdorojimas. Taip pat pieno sudėties rodikliams didelę įtaką turi metų laikas.

  • Microsoft Word 36 KB
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (2835 žodžiai)
  • Universitetas
  • Dovilė
  • Pieno kokybės rodikliai
    10 - 4 balsai (-ų)
Pieno kokybės rodikliai. (2014 m. Balandžio 23 d.). https://www.mokslobaze.lt/pieno-kokybes-rodikliai.html Peržiūrėta 2019 m. Spalio 15 d. 08:00
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema