Plikyta tešla: gaminių asortimentas, gamybos technologijos


Įvadas. Plikyta tešla ir jos gaminimas. Miltų užplikimas. Kiaušinių įplakimas. Darbo priemonės ir įranga. Plikytai tešlos gaminti naudojamų produktų kokybės reikalavimai. Kepinių formavimas. Kepimas. Plikytos tešlos ydos, jų priežastys. Plikytos tešlos ruošimo technologijos schema. Plikytos tešlos receptai. Gaminimo eiga. Patarimai. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Plikyta tešla - tuščiaviduriai gaminiai, kurių ertmės pripildomos kremu ar kitokiu įdaru.

Miltai (naudojami turintys 28-36 proc. glitimo, jei glitimo per mažai, kepiniai nepakyla ir nesusidaro tuštumų);

Į skystį beriami išsijoti miltai, energingai plakama mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.

Kepti reikia 200–220°C temperatūroje. Pirmąsias 10–15 minučių krosnis neatidaroma. Pyragaičiai kepa 30–40 min.

  • Microsoft Word 77 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (1362 žodžiai)
  • Kolegija
  • Aistė
  • Plikyta tešla: gaminių asortimentas, gamybos technologijos
    10 - 2 balsai (-ų)
Plikyta tešla: gaminių asortimentas, gamybos technologijos. (2018 m. Gegužės 18 d.). https://www.mokslobaze.lt/plikyta-tesla-gaminiu-asortimentas-gamybos-technologijos.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 05 d. 17:35
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo