Plikytos tešlos gaminių gamyba


Plikytos tešlos gaminių gamyba Savarankiškas darbas. Tešla. Tešla – vientisas mišinys iš miltų. Sudėtis. Minimali paprasčiausios tešlos sudėtis yra miltai ir vanduo. Skirstymas. Tešlos skirstomos į mielines ir nemielines. Plikyta tešla. Į vandenį įdedama druskos, cukraus. Plikytos tešlos gaminiai. Plikytos tešlos sausainiai Plikytos tešlos pyragaičiai su įvairiais įdarais (maskarponė. Pikantiški pyragėliai. Iš plikytos tešlos taip pat gaminami pyragėliai su sūriu.


Tešlos skirstomos į mielines ir nemielines. Nemielinės tešlos skirstomos: Sluoksniuota; Plikyta; Biskvitinė; Trapi; Meduolių; Vaflių; Baltyminė; Migdolinė.

Į vandenį įdedama druskos, cukraus, sviesto ir užvirinama. Užvirus suberiami miltai ir gerai maišant kaitinama kol miltai užplikomi. Gerai užplikyta tešla nelimpa prie indo sienelių. Tešlai atvėsus iki 60 – 70 ºC, visą laiką maišant, po vieną įmušami kiaušiniai. Gauta plikyta tešla per konditerinį maišelį spaudžiama į skardas, plonai pateptas sviestu.

  • MS PowerPoint 2115 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (191 žodžiai)
  • Kolegija
  • Gabriele
  • Plikytos tešlos gaminių gamyba
    10 - 1 balsai (-ų)
Plikytos tešlos gaminių gamyba . (2018 m. Balandžio 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/plikytos-teslos-gaminiu-gamyba.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 07 d. 20:03
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo