Plikytos tešlos gamyba


Praktinis darbas nr. Bazinių ingredientų apibūdinimą Miltai. Sviestas , margarinas , kiti riebalai. Kokie požymiai , kad tešla blogai pagaminta. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas. Technologinės kortele Gaminio apibudinimas. Nr Žaliavos pavadinimas Bruto , kg. Nukepimo procentu skaičiavimas. Tešlos paruošimo aprašymas. Gaminio formavimo ir kepimo aprašymas. Gaminio juslinė charakteristika. Technologinė gaminio schema.


Budingiausi plikytu pusgaminių ypatybe yra ta, kad ju viduje susidaro dideles ertmes, kurios užpilamos kremais arba įdarais.

Cukrus. Gerina kepinių skonį.didina maistingumą.tačiau įdėjus per daug cukraus miltu glitimas blogiau brinksta.Cukrus gerai tirpsta vandenyje,yra hodroskopiškas,todėl turi buti laikomas sausai.

Supilamas pienąs į puodą ir kaitinamas. Sudėdamas sviestąs, įberiama druska ir maišoma kol užvyrs.Nukelama nuo ugnies ir nuolat maišant suberiami miltai.Puodąs vėl uždėngiamas ir toliau viska kaitiname, bet nenustojame maišyti. Maišome, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo dugno.Tešlą sukrėčiama į kitą dubenį ir leidziama pravėsti. Įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma - tešla turi tapti blizgi ir elastinga.Sausainius kepami iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Dėliojame sausainius 8-10 cm atstumu vienas nuo kito: išdėliojus tokiu atstumu, kepdami sausainiai smarkiai išsiplės į šonus, bet nesulips.

  • Microsoft Word 37 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 5 puslapiai (722 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ale
  • Plikytos tešlos gamyba
    10 - 3 balsai (-ų)
Plikytos tešlos gamyba . (2019 m. Kovo 10 d.). https://www.mokslobaze.lt/plikytos-teslos-gamyba.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 05 d. 15:00
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo