Plikytos tešlos gamybos eiga


Plikyta tešla. Tai tuščiaviduriai gaminiai, kurių ertmės pripldomos kremu ar kitokiu įdaru. Riebalų reikia maždaug. Gamybos eiga. Vanduo arba pienas užvirinami kartu su riebalais. Kiaušinių dedama iki. Formavimas ir kepimas. Formuojama per konditerinį maišelį į riebalais pateptą kepimo skardą. Minkštesnės tešlos gaminius reikia kepti aukštesnėje temperatūroje. Procesai, vykstantys kepimo metu. Kepant kiaušinių baltymai ir tryniai nuo aukštos temperatūros denatūruoja ir atpalaiduoja vandenį. Kepinių ydos.


Tai tuščiaviduriai gaminiai, kurių ertmės pripldomos kremu ar kitokiu įdaru. Pagrindinės žaliavos: Vanduo arba pienas, Sviestas arba margarinas, Miltai (nadojami turintys 28-36 proc. glitimo, jei glitimo per mažai, kepiniai nepakyla ir nesusidaro tuštumų) Kiaušiniai, Prieskoniai.

Vanduo arba pienas užvirinami kartu su riebalais; Į užvirintą skystį supilami visi miltai vienu kartu; Masė energingai išmaišoma, kol pasidaro vientisa, blizganti masė, supuolusi į vieną gumuliuką; Masė atvėsinama iki 60°C temperatūros, Į atvėsintą masę po vieną įmušami kiaušiniai; Ir suberiami prieskoniai.

Kiaušinių dedama iki 100-150 proc. miltų svorio; Tešlos plakti ilgai nereikia, nes blogėja kokybė; Gerai pagamintos tešlos gaminiai, išspausti skardoje nesiplečia.

  • MS PowerPoint 5040 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (309 žodžiai)
  • Kolegija
  • Rokelis
  • Plikytos tešlos gamybos eiga
    10 - 1 balsai (-ų)
Plikytos tešlos gamybos eiga. (2020 m. Sausio 21 d.). https://www.mokslobaze.lt/plikytos-teslos-gamybos-eiga.html Peržiūrėta 2020 m. Vasario 22 d. 09:47
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo