Plikytos tešlos paruošimas


Praktinis darbas nr. tema. Plikytos tešlos paruošimas. Baziniai plikytos tešlos ingredientai. Plikytos tešlos ydos , atsiradimo priežastys ir požymiai. Ydos atsiradimo priežastys požymiai. Užduoties vertinimo kriterijai. Rekomenduojamos literatūros sąrašas autorius pavadinimas leidimo vieta ir leidykla leidimo metai. Technologinė kortelė Gaminio apibūdinimas. Žaliavos pavadinimas Bruto kg. Atvėsusio gaminio svoris. Nukepimo procento skaičiavimas Mn = Mt – Mk 100 % = 700kg 100kg 100 % =. Mt 700kg Kur Mt. Sausųjų medžiagų skaičiavimas. Tešlos paruošimo aprašymas. Gaminio formavimas ir kepimo aprašymas. Gaminio juslinė charakteristika. Technologinė gaminio schema Išvados.


Todėl, prieš pilant kiaušinius , ji truputi ataušinama, kad nesukrešetų kiaušinių baltymai.

Tada gauta masę sudedama į konditerinį maišėlį ir ant skardos išspaudžiami sausainiai įvairių formų. Kepama apie 30-40 min. 210 C temperatūroje. Laikas priklauso nuo gaminio dydžio.

Miltai vartojami 28-36% glitimo. Jeigu miltuose yra mažai glitimo kepiniai nepakyla ir nesusidaro tuštumų.

Riebalai (sviestas arba margarinas) imama maždaug 50% miltų svorio .

Užduotis: Vadovaujantis receptūra, paruošti plikytą tešlą ir iš jos iškepti konditerijos gaminius.

Pienas, druska ir riebalai užvirinami , supilami miltai ir maišoma , kol tešla taps vientisa ir sušoks į gumulą. Tešla atvėsinama iki 50C temperatūros ir po to maišant ,po vieną supilami kiaušiniai. Kepama 210C temperatūroje.

Gauta mase įdedama į konditerinį maišėlį ir ant skardos išspaudžiami pailgi gaminiai apie 1 cm storio ir 10 cm ilgio. Skardą su gaminiais dedama į įkaitintą orkaitę, kepama 36 min. 210 C temperatūroje .

Skoni ir kvapas , tekstūra atitiko visus plikytai tešlai keliamus reikalavimus.

Sausainiai buvo lengvai parudavę, kadangi receptūroje nebuvo cukraus,priešingu atveju gaminiai labiau paruduotų.

  • Microsoft Word 19 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 6 puslapiai (742 žodžiai)
  • Kolegija
  • Bozena
  • Plikytos tešlos paruošimas
    10 - 3 balsai (-ų)
Plikytos tešlos paruošimas. (2017 m. Kovo 28 d.). https://www.mokslobaze.lt/plikytos-teslos-paruosimas.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 05 d. 17:25
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo