Prieskoniai ir jų paskirtis


Prieskoniai. Prieskonis – prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai. Prieskonių paskirtis. Prieskoniai turi daug biologiškai aktyvių medžiagų, antioksidantų. Nuo seno Lietuvoje. Iš prieskonių gaminami labai įvairūs mišiniai, plačiai naudojami regioninėse virtuvėse. Kokius prieskonius rinktis? Receptai. Aitri naminė pica. Anira "Pasislėpę alyvuogės". Imbieriniai sausainiai.


Prieskonis – prieskoninių augalų dalys ir jų mišiniai, suteikiantys skonį, aromatą ir spalvą gaminamam patiekalui.

Pagerinti maisto skonį ir aromatą, sukelti apetitą, o kartais užslėpti nepageidaujamas savybes.

Nuo seno Lietuvoje vartojami pertažolė, mėta, gelsvė, raudonėlis, krienai, krapai, pipirai, kmynai, kalendra, mairūnas, bazilikas ir kt.

Iš prieskonių gaminami labai įvairūs mišiniai, plačiai naudojami regioninėse virtuvėse.

Mėsos patiekalams tinka įvairių rūšių pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, kurkuma, svogūnai, česnakai, muskato riešutai. Paukštienai tinka čiobreliai, mairūnai, rozmarinai, šalavijai, bazilikai, česnakai. Žuvį gardinkite laurų lapais, baltaisiais ir kvapiaisiaispipirais, imbierais, svogūnais, kalendromis, čili pipirais, garstyčių milteliais, krapais. Patiekalams ant grotelių tiks raudonieji ir kvapieji pipirai, kardamonai, čiobreliai, mairūnai, muskato riešutai, kmynai, imbierai, čili pipirai. Žvėriena itin skani pagardinta čiobreliais, raudonėliais, kvapiaisiais ir raudonaisiais pipirais, kadagio uogomis. Troškinius gardinkite raudonaisiais pipirais, imbierais, kurkuma, kalendromis, garstyčiomis, kardamonais, kmynais, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, muskato riešutais, gvazdikėliais. Vaisių salotas, sultis ar kompotus paskaninkite cinamonu, gvazdikėliais, imbierais, kardamonais, anyžiais. Kepiniams tiks gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbierai, kardamonai, kvapieji pipirai, apelsino žievelė, vanilė.

Sudėtinės dalys: Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 1 vienetas Pienas, 1 stiklinė Mielės, 35 gramai Aliejus, 2 šaukštai Dešrelės, pieniškos, 3 vienetai Dešra, virta, 150 gramų Pomidorų padažas, 0.5 stiklinės Alyvuogės, juodosios, be kauliukų, 18 vienetų Daržovės, šaldytos, tailandietiškos „Wok Thai“, 320 gramų ČiliČili, 1 vienetas Svogūnai, 1 vienetas Fermentinis sūris, 300 gramų Prieskoniai, picos Druska Cukrus.

  • MS PowerPoint 1743 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (624 žodžiai)
  • Gimnazija
  • B
  • Prieskoniai ir jų paskirtis
    10 - 3 balsai (-ų)
Prieskoniai ir jų paskirtis. (2020 m. Gegužės 20 d.). https://www.mokslobaze.lt/prieskoniai-ir-ju-paskirtis.html Peržiūrėta 2020 m. Gegužės 26 d. 09:47
×
98 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo