Prieskoniai pristatymas



Juodieji pipirai - populiariausias prieskonis. Jų dedama beveik į visus mėsos patiekalus, sriubas. Vartojami grūdeliais ir malti.
Raudonieji pipirai - aštrus kaip ugnis. Jų tinka dėti į ryžių, vištienos, daržovių patiekalus. Juose yra C, B2, B6, P, E ir PP vitaminų.
Gvazdikėliai – džiovinti tropinio gvazdikėlio medžio vaisiai. Turi stiprų aromatą. Jų dažniausiai dedama į padažus ir saldžiuosius patiekalus – kompotą, pudingą, sausainius.
Imbieras – šviesiai ruda šaknis, kurią tarkuojant sklinda aštrokas, bet malonus kvapas. Imbiero miltelių galima berti į troškintos mėsos patiekalus, sausainių tešlą, girą.
Kardamonas – imbierinių šeimos prieskonis. Paprastai į sriubą ar mėsos patiekalus beriamos jo sėklos. Maltu kardamonu gardinama tešla, bulvių ir žuvies patiekalai.
Ciberžolė – itin turtinga eterinių aliejų. Šviežia ciberžolė suteikia sriuboms, salotoms ir troškintoms daržovėms pikantiškumo ir aštrumo. Sumaltas galima dėti į kosmetines kaukes.
- MS PowerPoint 4177 KB
- 2016 m.
- 18 puslapių (395 žodžiai)
- Guinevere
-