Projektavimas: savitarnos kavinė


Įvadas. Maitinimo įmonės parinkimas. Projektuojamos įmonės grupė ir lygis. Gamybos centralizacijos laipsnis. Aptarnavimo kontingentas ir specializacijos laipsnis. Poreikiai, tenkinami įmonėje. Lankytojų aptarnavimo ir atsiskaitymo forma. Maitinimo įmonių tipai. Maitinimo įmonės kūrimas. Maitinimo įmonės kūrimas bei technologinis pagrindimas. Pagrindiniai maitinimo įmonių koncepcijų kūrimo kriterijai. Rinkodaros tyrimai prieš kuriant įmonę. Įmonės SSGG sistema ir pasirinktos įmonės apibendrinimas. Projektuojamos įmonės patalpos. Gamybinių ir prekybinių patalpų parinkimas. Virtuvės projektavimo pagrindimas. Valgiaraštis ir patieklų ruošimo technologijos procesas. Darbo vietų sudarymas. Valgiaraščio apžvalga. Darbo vietų sudarymas. Patiekalų ruošimo technologinis procesas. Sanitariniai reikalavimai projektuojamoje įmonėje. Projektuojamos įmonės įvaizdžio formavimas. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.


Nekantrūs ir taupantys savo laiką žmonės, nenori laukti kol prieis padavėja, kol jų patiekalas bus pagamintas, kol susimokės sąskaitą. Todėl dažnai pasirenka greito maisto restoraną ar kavinę, kurių yra daugybė, tam, kad būtų palengvintas visuomenės gyvenimas. Tačiau tokiose maitinimo įmonėse maistas yra nesveikas, turintis daug riebalų, kadangi nėra skiriamas didelis dėmesys maisto paruošimui. Pasirenkamas paprasčiausias ir greičiausias patiekalo gaminimo būdas. Dėl to, puiki išeitis yra savitarnos kavinė. Joje žmonės gali rasti kur kas sveikesnio, kokybiškesnio, neprisotinto riebalais maisto. Tokio tipo kavinė suteikia galimybę, maloniai praleisti laiką bei greitai pavalgyti.

parinkti patalpas ir pateikti jų brėžinį, atsižvelgiant į įmonės tipą, gaminamą produkciją;

numatyti, kaip įmonėje bus laikomasi maisto saugos ir kokybės reikalavimų.

Darbo realumas: atsižvelgiant į šiuolaikinį žmonių gyvenimo būdą, tokio tipo kavinė puikiai pateisins daugelio lūkesčius ir taps sėkmingai veikiančia įmone, kuri duos ekonominę naudą bei daugybę klientų.

Maitinimo įmonė yra viena svarbiausių aptarnavimo sferos dalių. Visuomeninio maitinimo įmonę vartotojas pasirenka savo nuožiūra - priklausomai nuo poreikių ir galimybių. Spartėjant gyvenimo tempui vis daugiau žmonių pietauja, leidžia laisvalaikį maitinimo įmonėse arba užsisako maistą į namus, juolab, kad įmonėse siūloma patiekalų įvairovė ir paruošimo būdai traukia net ir išrankiausius vartotojus. Todėl visas maitinimo įmones galima suskirstyti į keturias pagrindines grupes:

Maitinimo įmonės sėkmė priklauso ne tik nuo to, kokie yra jos tikslai, kaip racionaliai koordinuojama veikla ir vykdomos užduotys, kokie dirba žmonės ir t.t, tačiau didelę įtaką visam tam daro ir maitinimo poreikis. Tokiu būdu kyla klausimai: koks turi būti maitinimo lygis, kokį parinkti ir pritaikyti maitinimo modelį (metodą), kad būtų užtikrinamas efektyvus maitinimo poreikio patenkinimas. Kuriant įmonę svarbu atsižvelgti į žmonių pasirinkimus, o tai padeda padaryti įvairios apklausos.

Atliekant bet kokį sociologinį tyrimą, visada yra pasirenkama tam tikra tikslinė tiriamųjų auditorija. Tai daroma atsižvelgiant į tyrimo problemą, tikslą, jo apimtis ir pan. Atliekamame tyrime ketinu pasitelkti pirminę informaciją - vartotojų apklausą, kuri yra efektyviausia priemonė tikintis įvertinti rinką.

Apklausa – tai formalizuotas klausimų rinkinys informacijai iš respondentų gauti.

Anketas pateikiau internetinėje socialinėje erdvėje, žmonėms, kurių amžius svyruoja tarp 20-45 metų.

Kaip matote, pagal apklausą žmonės dažnai lankosi kavinėse, tai sudaro 56 proc. apklaustųjų . Kai pasidomėjau kodėl, dažniausiai atsakydavo, jog dėl didelio gyvenimo ritmo tai patogiausia, nes beveik nelieka laiko gaminti namuose.

Apibūdinus žmonėms kokio tipo maitinimo įmonę projektuoju, kuo ji skirsis nuo kitų ir pateikusi klausimą ar tai yra reikalinga 68 proc. apklaustųjų tvirtino, kad yra reikalinga. 18 proc. teigė jog ne, nes visose maitinimo įmonėse galima rasti sveikesnio maisto ir greitai pavalgyti.

Atlikus apklausą socialininėje erdvėje, galima įsitikinti, kad kai kuriuose Kauno miesto rajonuose gyventojai vis dar pasigenda maitinimo įmonių, kuriose galėtų skaniai ir sveikai pavalgyti. Judėjimas, greitas tikslo pasiekimas, taip pat yra neužmirštama, kasdieninio gyvenimo dalis, todėl žmonės nori kuo greičiau viską gauti. Ypač, darbo metu gaunamos pietų pertraukos yra gana trumpos, todėl žmonės ieško artimiausių vietų kur pavalgyti greitai, skaniai ir kokybiškai.

  • Maisto technologija Kursinis darbas
  • Microsoft Word 136 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (5122 žodžiai)
  • Kolegija
  • Laura
  • Projektavimas: savitarnos kavinė
    10 - 1 balsai (-ų)
Projektavimas: savitarnos kavinė . (2017 m. Balandžio 24 d.). https://www.mokslobaze.lt/projektavimas-savitarnos-kavine.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 20 d. 10:03
×