Riebalai skaidrės (4)


Riebalai. Paplitimas gamtoje. Riebalų kartu su baltymais ir angliavandeniais yra randama gyvūnų bei augalų ląstelėse. Bendroji formulė R1, R2, R3 – sočiųjų arba nesočiųjų angliavandenilių pakaitai. Fizikinės savybės. Gyvulinės kilmės riebalai, išskyrus žuvų taukus. Riebalų rūgštys sudarytos iš 12 ir daugiau anglies atomų. Riebalai yra svarbi. Hidrolizės produktus įsisavina žarnynas, paskui organizmas konkrečiam organui sintetina būdingus riebalus. Naudojimas. Riebalai daugiausia vartojami. Margarinas Margarinas gaminamas iš augalinių riebalų. Muilas.


Riebalų kartu su baltymais ir angliavandeniais yra randama gyvūnų bei augalų ląstelėse. Jie yra svarbi sudėtinė žmogaus ir gyvūnų maisto ir energijos dalis. Suaugusio žmogaus dienos raciono norma yra 80-100g. Riebalų. Kas yra riebalai? Riebalai – tai glicerolio ir karboksirūgščių esteriai.

  • MS PowerPoint 5117 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (360 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Kotre
  • Riebalai skaidrės (4)
    10 - 2 balsai (-ų)
Riebalai skaidrės (4). (2016 m. Gegužės 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/riebalai-skaidres-4.html Peržiūrėta 2019 m. Rugpjūčio 22 d. 16:13
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema