RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje


RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje. Įvadas Produkto aprašymas Darbo grupė Privalomosios. Įvadas. RVASVT sistema - biologinių, cheminių ir fizinių veiksnių. Produkto aprašymas (1/3Koldūnai – tai. Produkto aprašymas (2/3Produkto aprašymas (3/3Darbo grupė. Technologas – bus atsakingas už rizikos veiksnių nustatymą. Privalomosios programos. Patalpų ir teritorijų. Patalpų ir teritorijų priežiūros programa. Teritorija zonos. Žaliavų, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūros programa. Priėmimas žaliavų. Įrangos priežiūros programa. Įranga, jos instaliacija esama įranga. Darbuotojų higienos priežiūros programa. Kontrolė gamyboje darbuotojų higienos reikalavimai. Sanitarijos programa. Valymas teritorijos. Produkcijos sulaikymo ir pašalinimo iš rinkos programa. Perdirbimas nesaugaus maisto. Rizikos veiksniai. Biologiniai rizikos veiksniai – maisto produktus gadinantys mikroorganizmai (puvimo. Svarbūs rvasvt dokumentai. Šaldymo įrangos bei patalpų kontrolės žurnalas Darbuotojų apmokymo žurnalas Žaliavų gavimo dokumentai (sąskaitos. Kodėl rvasvt reikalingas? Rizikos veiksnių analizės. Literatūros sąrašas.


Įvadas Produkto aprašymas Darbo grupė Privalomosios programos Rizikos veiksniai Svarbūs RVASVT dokumentai Kodėl reikalingas RVASVT? Literatūros sąrašas.

Koldūnai – tai tešlos gaminys, įdarytas smulkiais gabaliukais supjaustyta mėsa. Tešla suformuojama į apskritimus, o kraštai  užlenkiami ir užspaudžiami.

Technologas – bus atsakingas už rizikos veiksnių nustatymą. Energetikas - dirbs SVT nustatymo grupėje. Žaliavų skyriaus vadovas - atliks SVT monitoringą. Laboratorijos vadovas - ims mėginius įvairiems tyrimams. Gamybos vadovas - bus atsakingas už dokumentų tvarkymą. Kokybės vadovas - atliks įvairius testavimus ir tyrimus. RVASVT programos vadovas. Marketingo atstovas – atsakingas už produkcijos pateikimą rinkoje, reklamą.

Biologiniai rizikos veiksniai – maisto produktus gadinantys mikroorganizmai (puvimo, rūgimo bakterijos) ir toksinus išskiriantys patogeniniai mikroorganizmai (bakterijos parazitai, virusai). Jiems išvengti taikoma kenkėjų naikinimo kontrolė, kepimas (temperatūra, trukmė), žaliavų ir produktų laikymo sąlygų (temperatūros, santykinio oro drėgnio) kontrolė, valymas, plovimas, dezinfekavimas. Cheminiai rizikos veiksniai - natūralūs toksinai, derliaus nuėmimo ir laikymo metu susidarė toksinai (mikotoksinai), maisto priedai, teršalai (sunkieji metalai , nitratai, hormonai, antibiotikai, pesticidų likučiai), valymo ir dezinfekavimo priemonės. Jiems išvengti taikomas kokybės dokumentų ir transporto priemonių tikrinimas, žaliavų ir produktų laikymo sąlygų kontrolė, cheminių valymo medžiagų naudojimo instrukcijos laikymasis. Fizikiniai rizikos veiksniai – pašalinės medžiagos patekusios į produktą su žaliavomis ar gamybos proceso metu (stiklas, plaukai, kenkėjai ar jų dalys).

  • MS PowerPoint 386 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 18 puslapių (861 žodžiai)
  • Universitetas
  • Angelė
  • RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje
    10 - 3 balsai (-ų)
RVASVT įdiegimas „Koldūnų“ įmonėje. (2019 m. Birželio 24 d.). https://www.mokslobaze.lt/rvasvt-idiegimas-koldunu-imoneje.html Peržiūrėta 2019 m. Liepos 23 d. 22:44
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema