Šaltieji pieno produktų patiekalai ir jų technologija


Pienas. Karvių pienas. Ožkų pienas. Avių pienas. Rūgpienis. Kefyras. Jogurtas. Grietinėlė. Grietinė. Varškė. Sūriai. Sūrių patiekimas. Sūrio derinimas. Sūriai ir vynas. Varškės sūris. Kietieji sūriai. Puskiečiai. Minkštieji. Sūriai su baltuoju pelėsiu. Sūriai su mėlynuoju sūriu. Nebrandinti.


Pienas yra vienas pagringinių produktų kiekvieno individo gyvenime Pieno įvairovė: karvių pienas, ožkų pienas bei avių pienas.

Reibumas 3-8% Nustatyta, kad šiame piene yra daugiau kaip 100 įvairių medžiagų, o jų tarpe ir vietaminų A, B1, B2 Tik ką pamelžtas pienas greitai rūgsta.

Sudaro apie 2% viso pasaulio pieno Vidutinis riebumas 3,5% Dažniausiai perdirbamas į sūrį, sviestą, ledus, jogurtą Ožkos sviestas yra baltas.

Geriamas gana retai Dažniausiai gaminama: feta, rokforas, ispaniškas mančegas, ricotta ir kiti itališki sūriai Daugiau laktozės nei karvės piene.

Tai rūgštoko ar saldžiarūgščio skonio, standžios konsistencijos, be oro burbuliukų rugęs pienas Jis dažniausiai susidaro, kai tik ką pamelžtas pienas yra paliekamas šiltoje patalpoje Natūraliai gali surūgti, nes turi natūralių rūgimo bakterijų, bet prekyboje dažnai naudojamos bakterijų raugas.

Tai fermentuotas pieno gėrimas, kuris kilo iš Kaukazo srities Prekyboje jis gaminamas, kai pieną sumaišo su kefyro grūdais Jame nemažai kalcio, geležies, jodo.

Rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną Turi mažai išrūgų.

Tai riebus pieno produktas, kuris gaunamas separuojant pieną arba nugraibant nuo nusistovėjusio pieno Turi salsvą skonį bei gelsvos spalvos Grietinėlės sudėtyje pieno riebalų negalima pakeisti augalų riebalais, nes tada tampa augalinių riebalų mišiniu Grietinėlė sugenda, jeigu ji surūgsta arba atsiranda kartus skonis.

  • MS PowerPoint 2988 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 23 puslapiai (509 žodžiai)
  • Kolegija
  • Edgaras
  • Šaltieji pieno produktų patiekalai ir jų technologija
    10 - 1 balsai (-ų)
Šaltieji pieno produktų patiekalai ir jų technologija. (2020 m. Gegužės 12 d.). https://www.mokslobaze.lt/saltieji-pieno-produktu-patiekalai-ir-ju-technologija.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 10 d. 15:16
×
126 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo