Sriubos ir padažai


Sriubos ir padažai. Sriubų klasifikavimas. Sriūbos verdamos. Trintos ir krėmines sriubos. Daržoviu. Ankštinių daržovių. Grybų. Mėsos. Vaisių ir uogų. Tirštinimo būdai. Tirštos sriubos. Trinta moliūgų sriuba. Šaltos srubos. Vaisių ir uogų sriuba. Padažai. Padažų klasifikacija. Augalinės kilmės padažai. Ajoli padažas. Padažų patiekimo temperatūra. Padažų grupės. Baziniai padažai. Šaltųjų padažų klasifikacija. Bechamel padažas (pieno padažasBaltojo padažo ruošimo technologija.


Vandens pagrindų (Dietines) Sultinio pagrindų Daržovių ar grybų nuoviro pagrindų.

Bulvės Kruopos: ryžiai, manai. Bazinis padažas Pieno produktai Skiščio garinimas.

Padažai – skystos, vidutinio tirštumo ar tirštos masės, kuris naudojamas kaip pagalbinis komponentas prie pagrindinio patiekalo komponento. Padažai patiekalui suteikia papildomą skonį ir aromatą, pagerina išvaizdą ir spalvą. Padažas – funkcinis komponentas Patiekalo išeiga- 95/80/60/30.

Pagrindinė žaliava – aliejus Augalinės kilmės klasifikacija ir asortimentas : Aliejai su prieskoninėmis žolelėmis – aromatizuoti aliejai (čiobreliai, bazilikai ir kt. ) Aliejus su įvairiomis maisto medžiagomis Majonezo padažai Acto padažai.

Karštieji – ne mažiau kaip +68 °C Šaltieji – ne mažiau kaip +6 °C.

Baziniai padažai ( padažai , kurie naudojami kaip pagrindas naudojami kitų padažų gamybai. Padažai (kurie tiesiogiai naudojami prie patiekalų).

Bešalelio padažas( riebalai, miltai, prieskoniai) Baltasis padažas ( riebalai, miltai, baltasis sultinys, prieskoniai) Rudasis padažas( riebalai, prieskoniai, miltai, pienas, rudasis sultinys) Pomidorų padažas( riebalai, miltai, sultinys, pomidorų pasta, prieskoniai) Olandiškas padažas (sviestas, kiaušinių tryniai, vyno actas ar citrinų rūgštys, prieskoniai.

Majonezai Sviesto mišiniai Šaltieji daržovių padažai Marinatai Garstyčių padažai Užpilai su aliejumi Kečiupai , pomidorų padažai Grieninės mišiniai Sojų padažai Čili padažai Saldūs padažai Drebučiai.

  • MS PowerPoint 8902 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 27 puslapiai (539 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Viktorija
  • Sriubos ir padažai
    10 - 1 balsai (-ų)
Sriubos ir padažai. (2019 m. Lapkričio 07 d.). https://www.mokslobaze.lt/sriubos-ir-padazai.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 19 d. 23:39
×
Namų darbų pagalba 24/7