Sulčių gamybos įmonė verslo planas



Planavimas apibrėžiamas kaip pageidaujamos ateities numatymas, būdų jai pasiekti pasirinkimas, įvykių analizė ir neatidėliotinų sprendimų priėmimas. Vienas iš svarbesnių etapų, norint pradėti savo verslą, yra verslo plano sudarymas. Juo rinkoje galima vadovautis tarytum žemėlapiu, kuris padeda kiekvienam bandančiam pasiekti užsibrėžtą tikslą. (1).
Verslo planas – tai vienas efektyviausių planavimo būdų, be kurio neapsieinama pradedant ar plečiant savo veiklą. Prieš kelerius metus į Lietuvą atėjusi verslo plano sąvoka turėjo daugiau teorinę reikšmę, tačiau vėliau partneriai ir bankai ėmė verslo plano reikalauti. Šiuo metu verslo planas yra svarbus daugeliui įmonių, nepriklausomai nuo jų veiklos pobūdžio, rūšies ar dydžio, įgyvendinant vieną ar kitą sumanymą.
Kiekvienam verslininkui – tiek steigiančiam naują įmonę, tiek įgyvendinančiam stambius projektus, tiek keičiančiam funkcionuojančių įmonių gamybos struktūrą – reikia parengti verslo planą. Tai dokumentas, padedantis gauti finansinę paramą iš investuotojų, surasti verslo partnerių.
Verslo planas - tai dokumentas, atspindintis firmos, įmonės būsimą (esamą) veidą . Verslininkas kurdamas verslo planą turi išsinagrinėti rinką, apmąstyti savo galimybes dabartinėje šalies ekonominėje padėtyje, konkurenciją, galimybę pritraukti investitorius, partnerius.
Verslo planas - tai planas, kurio dėka bus siekiama firmos (įmonės) klestėjimo, sėkmingos kovos su konkurentais, gerų rezultatų rinkoje nepažeidžiant Lietuvos respublikos konstitucijos, įstatymų bei vyriausybės nutarimų.
Darbo tikslas: išanalizuoti arbūzų sulčių darbo metodologija: rašydama darbą naudojausi literatūrine medžiaga, interneto pagalba atlmes ko gero dažniausiai pažįstame tik vienintelį moliūgą - helovyno simbolį, ir net nesusimąstome, kad arbūzas irgi yra moliūgas.
šviežios daržovės – puikus komponentas, kurio sumanūs virėjai niekad nepamiršta ruošdami gardžiausius patiekalus ar kurdami naujus, pikantiškus receptus. Tam tinka ne tik pas mus užaugintos, bet ir iš šiltesnių kraštų atvežtos daržovės, vis labiau populiarėjančios ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl to, kad pagrįstai laikomos sveikatos šaltiniu. Mūsų kavinėse bei restoranuose dar gana retai vartojamos puikias maistines savybes turinčios moliūginės daržovės. Gal todėl, kad tai gana neįprasta žaliava gurmaniškiems patiekalams ir mūsų fantazija apsiriboja tik blyneliais.
- Microsoft Word 79 KB
- 2012 m.
- 20 puslapių (4492 žodžiai)
- Universitetas
-