Švediško stalo (bufeto) ruošimas


Švediško stalo (bufeto) ruošimas. Bufetas, dar kitaip vadinamas švedišku stalu. Šiais laikais bufetas vadinamas švedišku stalu. Organizuojant švedišką stalą. Stalai dengiami staltiesėmis, puošiami gėlių puokštėmis. Pokylio – furšeto metu svečiai vaišinasi valgiais ir gėrimais tik stovėdami. Švediško stalo patiekalų asortimentas yra labai įvairus. Svečiai patys gali. Švediškas (bufeto) stalas labai dažnai yra organizuojamas pusryčių metu. Tokių pusryčių asortimentas gausus vaisiai. Kuo skiriasi pobūvis furšetas nuo švediško stalo. Klausimai.


Bufetas, dar kitaip vadinamas švedišku stalu, gali būti oficialus ir neoficialus. Rengiamas apie 17-19 val., trunka 2 val. Pats žodis „bufetas“, atėjęs iš XVII šimtmečio, reiškia indaują arba nedidelį staliuką (A. Lydeka, Protokolo pagrindai, Vilnius 2002m. ).

Šiais laikais bufetas vadinamas švedišku stalu, tokio pokylio metu svečiai patys vaišinasi valgiais nuo padengto bendro stalo. Svečiai gali vaišintis tiek stovėdami, tiek sėdėdami prie padengtų mažesnių staliukų. Švedišką stalą kai kurie gali maišyti su pokyliu - furšetu, bet yra keli esminiai skirtumai.

Organizuojant švedišką stalą, yra dengiamas vienas ar keli dideli stalai, ant kurių dėliojami patiekalai ir pavieniai staliukai, prie kurių gali susėsti svečiai.

Stalai dengiami staltiesėmis, puošiami gėlių puokštėmis, žvakėmis. Serviruojama duonos lėkštutėmis, užkandžių įrankiais, taurėmis, asmeninio naudojimo servetėlėmis.

  • MS PowerPoint 362 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (353 žodžiai)
  • Mokykla
  • Eva
  • Švediško stalo (bufeto) ruošimas
    10 - 1 balsai (-ų)
Švediško stalo (bufeto) ruošimas. (2020 m. Birželio 04 d.). https://www.mokslobaze.lt/svedisko-stalo-bufeto-ruosimas.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 07 d. 05:59
×
125 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo