Sveika mityba programa


Mityba ir sveikata. Vitaminai. Cheminių elementų (Fe, Ca, P, J, K. Pamokos uždaviniai. Kodėl privalome valgyti? Energijos matavimo vienetai. Maistinė vertė. Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Vanduo. Skaidulinės medžiagos. Produktai. Netaisyklinga mityba. Užduotis. Sėkmės.


Mityba ir sveikata. Vitaminai. Cheminių elementų (Fe, Ca, P, J, K, Na) reikšmė žmogaus organizmui. Virškinimo sistemos ligas.

Maistas – organizmo kuras, kuris suteikia energijos Maiste yra augti ir audiniams atnaujinti būtinų medžiagų Visavertė mityba padeda išsaugoti sveikata.

Kalorija (cal) – energijos kiekis, reikalingas 1 cm3 vandens pašildyti 10C Džaulis (J) – 1 cal = 4,2 J Nurodomas energijos kiekis 100 g produkto.

Krakmolas – kruopos, makaronai, duona, bulvės, bananai Cukrus – cukriniai runkeliai Gliukozė ir fruktozė – vaisiai, medus.

1 g sudeginto produkto – 17,2 kJ Greitos energijos šaltiniai Angliavandenių perteklių organizmas perdirba į glikogeną arba riebalus.

Augalinės kilmės –saulėgrąžų sėklos, alyvuogės, riešutai; Gyvūninės kilmės – lašiniai, sviestas, grietinė, riebi mėsa; Augalinės kilmės – daug nesočiųjų riebalų rūgščių; Gyvūninės kilmės – daug sočiųjų riebalų rūgščių;.

1 g sudeginto produkto – 35,8 kJ Organizmas kaupia kaip energijos atsargas.

Augalinės kilmės – žirneliai, pupelės; Gyvūninės kilmės – kiaušiniai, pienas, mėsa;.

1 g sudeginto produkto – 22,2 kJ Organizmas skaido baltymus, kai būtina, pavyzdžiui, ilgą laiką badaujant.

  • MS PowerPoint 1146 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 28 puslapiai (488 žodžiai)
  • Mokykla
  • Živilė
  • Sveika mityba programa
    10 - 2 balsai (-ų)
Sveika mityba programa. (2016 m. Rugsėjo 20 d.). https://www.mokslobaze.lt/sveika-mityba-programa.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 14 d. 10:14
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema