Technologinių kortelių pavyzdžiai bei formos: patiekalai


Gamybos aprašymas. Apipavidalinimo aprašymas. Realizavimo trukmė gali būti. Patiekalo savikainos kortelė Nr. Patiekalo pavadinimas. Išeiga –. g.


Mišinys sudedamas į kepimo skardą ir kepamas 150-160°C temperatūroje 30-40min., kol apkepo  viduje pasiekiama 75 °C temperatūra.

Kepama orkaitėje 150-160°C temperatūroje  15-20 min., kol  putėsių  viduje temperatūra pasiekia 75 °C.

Į įkaitintą iki 95 °C temperatūros grietinėlę, dedami prieskoniai, virtos midijos su geldelėmis.

Patiekalo pusgaminio realizavimo trukmė gali būti 2 - 4 val., laikant +2+6 °C temperatūroje. 

Šernienos šoninė, po pirminio apdorojimo, lengvai pasūdoma ir apkepama keptuvėje iš abiejų pusių 130-150°C temperatūroje po 5 min.

Apkepta šoninė dedama į gilesnį troškinimo indą, užpilama raudonu vynu sumaišytu su vandeniu, kuriame mirko slyvos, uždengiama ir troškinama 90-95°C temperatūroje 45 minutes.

Baigus troškinti supjaustoma 1,5 cm storio gabalėliais, pabarstoma cinamonu ir cukrumi, sudedama į įkaitintą iki 250 °C temperatūros orkaitę, kepama apie 10 min., kol cukrus ištirpsta, o mėsa lengvai parausta.

Šernienos šoninė patiekiama pašildytoje lėkštėje (3 vnt. vienai porcijai), ne žemesnės kaip +68 °C temperatūros.

Lėkštės centre dedama šernienos šoninė,  aplink pilamas troškinio padažas su slyvomis.

  • Microsoft Word 27 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 8 puslapiai (1132 žodžiai)
  • Kolegija
  • Liveta
  • Technologinių kortelių pavyzdžiai bei formos: patiekalai
    10 - 2 balsai (-ų)
Technologinių kortelių pavyzdžiai bei formos: patiekalai . (2017 m. Gegužės 07 d.). https://www.mokslobaze.lt/technologiniu-korteliu-pavyzdziai-bei-formos-patiekalai.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 15 d. 09:02
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema