Temperatūros įtaka mielių fermentacijai


Laboratorinis tyrimas. “Temperatūros įtaka mielių fermentacijai ”. Darbo tikslas. Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui. Darbo priemonės ir medžiagos. Matavimo stiklinės 4 indai Šaukšteliai Svarstyklės Termometras Grustuvėlis Miltai Mielės (šlapiosios) Cukrus Vanduo. Darbo eiga. Inde sumaišyti 60g miltų ir 30g cukraus. Rezultatai ir jų aptarimas. Išvados. Esant aukščiausiai temperatūrai.

Inde sumaišyti 60g miltų ir 30g cukraus. Kituose trijuose induose ištrinkite grūstuvėliu po 10g mielių ir sumaišykite su 20g skirtingos temperatūros - 20˚C, 30˚C ir 40˚C- vandens. Į tris paruoštus mielių ir vandens mišinius įberkite po vienodą kiekį (30g) miltų ir cukraus mišinio.

  • Biologija Skaidrės
  • MS PowerPoint 117 KB
  • 2015 m.
  • 6 puslapiai (131 žodžiai)
  • Jussia
  • Temperatūros įtaka mielių fermentacijai
    10 - 8 balsai (-ų)
Temperatūros įtaka mielių fermentacijai. (2015 m. Sausio 25 d.). https://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itaka-mieliu-fermentacijai.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 21 d. 01:52
×