Temperatūros įtakos mielių fermentacijos tyrimas


Temperatūros įtakos mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas. Praktikos darbas. Tikslas. Hipotezė. Priemonės ir medžiagos. Darbo eiga. Rezultatai. Rezultatai po 40minučių. Išvados.

Anaerobinis kvėpavimas – tai kvėpavimas be deguonies. Jis vyksta mielėse ir yra vadinamas rūgimu- fermentacija.

Tikslas: Ištirti temperatūros įtaką mielių fermentacijos reakcijos greičiui.

Hipotezė: Fermentacijos greitis priklauso nuo temperatūros.

Priemonės ir medžiagos : Miltai, mielės, vanduo, cukrus, dubenėlis, lėkštelės, šaukštelis, šaukštas, liniuotė.

Darbo eiga: Inde sumaišiau du šaukstus miltų ir vieną arbatinį šaukštelį cukraus. Atskirai ištirpinau 25g mielių ir išmaišiau vandenyje , tada sumaišiau su miltais ir cukrumi iki vientisos masės, ir įdėjau tešlą į lėkštutes . Viską laikiau skirtingose sąlygose ( šaldytuve, kambaryje, šaldiklyje, ant radiatoriaus). Tada išmatavau tešlos plotį. 40 minučių, kas 5 minutes matavau ir užsirašinėjau tešlos plotį.

  • Biologija Savarankiškas darbas
  • Microsoft Word 2084 KB
  • 2015 m.
  • 3 puslapiai (272 žodžiai)
  • Akvile
  • Temperatūros įtakos mielių fermentacijos tyrimas
    10 - 7 balsai (-ų)
Temperatūros įtakos mielių fermentacijos tyrimas. (2015 m. Kovo 19 d.). https://www.mokslobaze.lt/temperaturos-itakos-mieliu-fermentacijos-tyrimas.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 23 d. 02:57
×