Turizmas ir viešasis maitinimas


Turizmas ir viešasis maitinimas‘‘. Viešojo maitinimo įstaigos. Maitinimo įmonės valgiaraščio patiekalų sąrašas. Užsakymai priimami pagal. Užkandinė – greito maisto atsiradimas siejamas su senovės kultūrų miestų prekyvietėmis. Sudaryti maitinimo įmonės valgiaraščiui patiekalų sąrašą (6-8patiekalus) ir parengti receptūrų technologines lenteles. Jautienos išpjovos kepsnys Ingredientai Jautienos filė. Gaivios vaisių salotos Ingredientai 1 kriaušė. Keptos bulvės su žolelių aliejumi Ingredientai bulvės. Sūrio salotos Ingredientai balta. Ryžių košė su braškėmis Ingredientai 4 stiklinės pieno. Silkė su morkomis ir grybais Ingredientai morkos. Virtuvės indai ir įrankiai. Įrankiai mentelė žuviai, žirklės paukštienai. Stalo indai ir įrankiai. Indai lėkštės. Saugaus darbo ir higienos reikalavimai dirbant virtuvėje. Įmonės darbuotojai turi pasitikrinti sveikatą prieš pirmą kartą pradėdami dirbti. Už tai. Darbo stalas, indai, įrankiai plaunami ir dirbant. Kad neišsilietu skystis, indu su karstais skysčiais nestumdome.


Viešojo maitinimo įstaigos. Virtuvės, stalo indai ir įrankiai.

Sudaryti maitinimo įmonės valgiaraščiui patiekalų sąrašą (6-8patiekalus) ir parengti receptūrų technologines lenteles.

Jautienos išpjovos kepsnys Ingredientai: Jautienos filė, sviestas, aliejus, petražolės, bulvės virtos, išpjovos marinatas, kepta paprika ,cukinija. Atlikimo eiga: 1.Jautienos išpjova nuplaunama ir pašalinamos plėvės. 250 g mėsos užmarinuojama marinatu, pabarstome pipirų mišiniu. Kepsnys marinuojamas 15 min. 2.Apkepama iš abiejų pusių ant grilio nuo 5 iki 15 min. 175 laipsnių temperatūros. 3.Po to kepsnys baigiamas kepti orkaitėje 5 iki 15 min., 175-180 laipsnių temperatūroje. 4.Pateikiamas su keptomis daržovėmis bei bulvėmis. Energetinė vertė: 909kilo kalorijos Savikaina: 4,26 €.

Keptos bulvės su žolelių aliejumi Ingredientai: bulvės 1.00 kilogramas, bulvių prieskoniai 3.00 arbatiniai šaukšteliai ,žolelės 2.00 valgomi šaukštai, aliejus 6.00 valgomi šaukštai. Atlikimo eiga:1. Supjaustykite bulves skiltelėmis arba rinkutėmis ir kepkite orkaitėje iki 180˚C apie 30 minučių, kol susidarys auksinė odelė ir bulvės suminkštės. 2. Atskirai sumaišykite prieskonius su aliejumi ir palikite pastovėti 10-15 minučių 3. Prieš patiekdami, bulves patepkite prieskonių ir aliejaus mišiniu. Energetinė vertė: 1877 kilo kalorijos. Savikaina: 2,28 €.

Sūrio salotos Ingredientai: balta duona, plikyta, 6 riekės.

  • MS PowerPoint 82 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 19 puslapių (1099 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Dianoks
  • Turizmas ir viešasis maitinimas
    10 - 1 balsai (-ų)
Turizmas ir viešasis maitinimas. (2018 m. Sausio 21 d.). https://www.mokslobaze.lt/turizmas-ir-viesasis-maitinimas.html Peržiūrėta 2018 m. Lapkričio 21 d. 17:45
×