UAB „BR šokoladas” gamybos proceso organizavimas ir technologija


Įvadas. UAB „BR šokoladas“ gamybos organizavimo apžvalga. Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, tikslai, planuojami pasiekimai. UAB „BR šokoladas“ produkto gamybos technologija. Gamybos tipas, gamybos fazės. Technologinė gamybos teikimo schema. Procesų ir operacijų detalizavimas. Išvados ir pasiūlymai UAB „BR šokoladas“ gamybos procesų technologijų tolimesniam tobulinimui. Literatūra. Priedai.


Išanalizuoti gamybos organizavimą įmonėje „BR šokoladas“ bei aprašyti įmonės charakteristiką ir nomenklatūrą, naudpjamus įrenginius, apžvelgti darbuotojų klasifikaciją ir pateikti, kas yra įmonės tiekėjai, vartotojai ir klientai.

Išanalizavus įmonės produkto gamybos technologiją, aprašyti gamybos tipą ir fazes bei pateikti technologinę gamybos tiekimo schemą bei detalizuoti gamyboje vykstančius procesus.

Pateikti išvadas bei pasiūlymus, kaip galima būtų patobulinti gamybos procesų technologiją.

Ištekliai yra apibūdinami kaip visuma reikalingų veiksnių produkcijos gamybai. Konditerijos gaminimo įmonėje naudojami ištekliai yra materialūs( naudojami įrenginiai, produkto tiekimas, transportavimas ir kt.), finansiniai(gaunamos pajamos ir įnvesticijos, paskolos), žmogiškieji( darbuotojai, jų žinios, gebejimai, pastangos ir kvalifikacija).

Šioje įmonėje darbo jėgos imlumas sudaro fizinį ir protinį darbą. Fizinis darbas yra atliekamas gaminimo fabrikuose, kuomet yra gaminama produkcija – šokoladas ir jo gaminiai. O protinis darbas yra atliekamas organizuojant visą gamybos procesą ir planavimą.

Konditerijos pramonėje, kaip ir kitose labai yra svarbu turėti modernią ir kokybišką įrangą, skirta gaminimui, nes tai padės pasiekti geresnių rezultatų. Produkcija bus pagaminama per trumpesnį laiką, greičiau pasieks galutinius vartotojus, pagerins aptarnavimo ir produkcijos kokybę.

UAB „BR šokoladas“ konditerijos įmonės veikla siejasi su įvairių šokoladinių saldainių gamyba. Tai šokoladiniai saldainiai su įdarais, triufeliai, dražė, šokoladai su įvairiais priedais ir pagardais. Įmonė rūpinasi vartotojų sveikata, dėl to siūlo savo klientams ir ekologiškus produktus. Taip UAB““ gamintojas naudoja daug vietinių natūralių augalinių žaliavų (uogų, vaisių, medaus produktų ir kt.), tuo pačiu gali pasiūlyti ir ekologiškų saldumynų, kurie savo sudėtyje neturi cukraus.

UAB „BR šokoladas“ šiuo metu yra didelė įmonė, kurioje veikia trys saldainių gamybos cechai, technologinė ir mikrobiologijos labaratorijos, kuriose yra gaminių kokybė, nuo žaliavų iki gatavų produktų. Lietuvoje yra įsikūrusios 5 UAB „BR šokoladas“ firminės parduotuvės. Tai pat šiuo metu UAB „BR šokoladas“ eksportuoja apie 20% savo produkcijos. Daugiausiai yra eksportuoja į Latviją ir Vokietiją, kiek mažiau į Estija, Lenkiją, Rusiją ir Baltarusiją. Įmonė nuolat stengia išlaikyti pukias pozicijas Lietuvoje, bei kitose Europos šalyse.

Šalyje „BR šokoladas“ žinoma, kaip įmonė puoselėjanti senas saldainių gamybos tradicijas ir sukauptą patirtį. Taip pat savo veikloje yra taikanti ir naujausias tendencijas – šiuolaikines receptūras, nuolat tobulinamos technologijos, kuriamos originalios įdėjos. Tuo pačiu įmonė gali didžiuotis ne tik savo istorija, bet ir užsitarnautu geru vardu.

Tikslas – tai rezultatas, kurio siekiame, veiklos orietyras ir kartu įmonės vertinimo kriterijus. Tam, kad moderni įmonė teisingai siektų užsibrėžtų rezultatų, tikslai yra užrašomi detaliai, o ne vienu sakiniu. Įmonei nepakanka vien tik siekti pelno, yra ir daugiau tikslų, kurie turi būti įgyvendinti, norit sėkmingo įmonės gyvavimo.

Komercinis tikslas – puoselėti ryšius su esamais ir būsimais įmonės klientais, atsižvelgiant į jų poreikius ir atsakingai į juos reaguojant, nuolat gerinti įmonės veiklos procesus.

Ekonominis tikslas – pardavimų apimties didinimas, įmonės kaštų mažinimas, pelno ir rentabilumo didinimas.

Gamybinis tikslas – gaminti tokį produkcijos kiekį, kuris tenkintų rinkos poreikius, mažinti įmonės produkcijos savikainą ir užsakymo laiką.

Investicinis tikslas – investuoti į naujas gamybos technologijas, gaminamus produktus bei teikiamas paslaugas.

  • Microsoft Word 1438 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 34 puslapiai (5078 žodžiai)
  • Universitetas
  • Diana
  • UAB „BR šokoladas” gamybos proceso organizavimas ir technologija
    9 - 1 balsai (-ų)
UAB „BR šokoladas” gamybos proceso organizavimas ir technologija. (2018 m. Kovo 02 d.). https://www.mokslobaze.lt/uab-br-sokoladas-gamybos-proceso-organizavimas-ir-technologija.html Peržiūrėta 2019 m. Gruodžio 14 d. 03:20
×
Nežinai kaip atlikti užduotį? Klausk!