Valgiaraštis, stalo estetika, aptarnavimas, elgesio kultūra


Estetika prie stalo. Estetika prie svedisko stalo.

Valgiaraštis. Svarbiausi mitybos režimo reikalavimai. Valgiaraščio tipai. Stalo estetika. Kiekvienam gėrimui – sava taurė arba puodelis. Stalų serviravimas aptarnavimui. A la carte aptarnavimas. Table d'hot aptarnavimas. Pusryčių stalo serviravimas. Pietų stalo serviravimas. Švediškas stalas. Šventinis stalas. Dienos meniu.

Valgiaraštis (meniu) – tai racionaliai sudarytas ir paskirstytas maisto davinys. Dažniausiai valgiaraštį sudarome dienai (gali būti sudaromas tik pietums), savaitei, retais atvejais sudarome ilgesniam laikui (ilgesnei kelionei, žygiui, ligos atveju).

Valgiaraščius būtina sudarynėti mokymo ir gydymo įstaigose, reabilitacijos centruose. Juos rekomenduojama sudarinėti ir namuose – ypatingai tada, kai šeimoje yra labai skirtingo amžiaus žmonių.

  • Microsoft Word 1191 KB
  • 2014 m.
  • 20 puslapių (2481 žodžiai)
  • Mokykla
  • Mony31331
  • Valgiaraštis, stalo estetika, aptarnavimas, elgesio kultūra
    10 - 4 balsai (-ų)
Valgiaraštis, stalo estetika, aptarnavimas, elgesio kultūra. (2014 m. Vasario 06 d.). https://www.mokslobaze.lt/valgiarastis-stalo-estetika-aptarnavimas-elgesio-kultura.html Peržiūrėta 2018 m. Gegužės 25 d. 19:56
×