Valgomieji ledai


Išanalizuoti valgomųjų ledų klasifikacija. Valgomieji ledai. Vaisiniai ledai. Sorbetas ir šerbetas. Ne tas pats! Ledų gamybos procesas. Iš ko gaminami ledai. Pirmą kartą pieniški ir grietininiai ledai minimi. Iš Kinijos atvežė šerbeto šaldymo receptą. Prancuziją , Ispaniją. Pirmąjį ledų šaldiklį. Pirmoji ledų gamykla. Italai pradėjo gaminti ledus asorti. Pradėti gaminti Prancūzijoje. Eskimo ledų tėvynė – Ajovos valstija.


Ledai – maistingas produktas. Juose yra iki 5,5% baltymų , 15 – 27% cukraus (sacharozės ir laktozės ) ir iki 16% riebalų. Jų energetinė vertė nuo 544 kj/ 100g (pieniškų ir vaisinių) iki 1480 kj/100g (plombyro). Leduose yra vitaminų A , D , B , o vaisiniuose- vitamino C.

  • Microsoft Word 39 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (1432 žodžiai)
  • Kolegija
  • Vismantas
  • Valgomieji ledai
    10 - 3 balsai (-ų)
Valgomieji ledai. (2017 m. Vasario 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/valgomieji-ledai.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 14 d. 22:48
×
127 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo