Valgomųjų ledų gamyba


Maistinių žaliavų ir maisto priedų pavadinimas. Sudaromas mišinys viso. Technologinio proceso operacija Technologinio proceso parametrai. Rodiklio pavadinimas Charakteristika pagal reglamentą. Yda Atsiradimo priežastys. Proceso etapas , SVT.


Mes gaminome 1600 g valgomųjų ledų. Pusei jų pagaminti buvo naudojamas pienas, kitai pusei sojų pienas.

Vienalytė, gana tvirta, be organoleptiškai juntamų riebalų ir stabilizatorių kruopelių. Valgomųjų ledų, kuriuose riebalų ne daugiau kaip 3,0 %, konsistencija gali būti panaši į sniegą.

Susiformuoja produkte, kai per daug įplakama oro ir susidaro jo burbuliukai. Kita yda pastebima, kai leduose trūksta sausųjų medžiagų, stabilizatorių arba esant nepakankamam jų efektyvumui. Yda pasireiškia šaldymo metu. Ledo kristalų padidėjimas užšaldant ir laikant, kai naudojami saldikliai.

Didelis sausųjų neriebalinių pieno medžiagų, tarp jų ir laktozės kiekis. Leduose susidaro juntami (didesni nei 10-15 µm) laktozės kristalai, lėtai tirpstantys burnoje. Atsiranda, esant didesnei laktozės ir sausųjų neriebalinių medžiagų koncentracijai ledų mišinyje. Kuo ji didesnė, tuo didesnė tikimybė atsirasti ydai. Šios ydos atsiradimui ir ledo kristalų augimui turi įtakos temperatūros svyravimai laikymo kameroje.

Būtina homogenizuoti mišinį: plombyro 7,5-9,0 MPa slėgiu. Teisingai paruošti stabilizuojančias medžiagas prieš sumaišant su mišiniu. Kruopščiai sumaišyti mišinį jo paruošimo metu.

Norint išvengti biologinės rizikos reikia tinkamai apdoroti riebalų grūdelius, kad kuo geriau būtų pašalinama drėgmė (atsiskirtų pasukos), todėl reikia išlaikyti 7-15 oC temperatūrą, reguliuoti greitį bei laiką.

  • Microsoft Word 19 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 6 puslapiai (795 žodžiai)
  • Universitetas
  • Modesta
  • Valgomųjų ledų gamyba
    10 - 3 balsai (-ų)
Valgomųjų ledų gamyba . (2017 m. Kovo 23 d.). https://www.mokslobaze.lt/valgomuju-ledu-gamyba.html Peržiūrėta 2020 m. Liepos 16 d. 04:48
×
127 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo