Varškės sūrių gamybos technologija projektas


Įvadas. Naudojamos žaliavos. Technologinis procesas. Naudojami įrenginiai. Kokybės kontrolė ir jos vertinimai. Inovacijos užsienyje arba Lietuvoje. Išvados. Naudota literatūra.


Varškei gaminti skirtas pienas, grietinėlė ir liesas pienas turi atitikti šioms žaliavoms keliamus reikalavimus. Varškės gamybai skirtas pienas pašildomas iki 34÷40 ˚C temperatūros, separuojamas, normalizuojamas pagal riebalus ir pagal baltymus, pasterizuojamas 78±2 ˚C temperatūroje išlaikant 15÷20s, bet ne aukštesnėje kaip 88˚C temperatūroje ir atšaldomas iki mezofilinio rauginimo temperatūros.

Varškės sūriai gali būti su įvairiais priedais pavyzdžiui kmynai, druska, įvarios žolelės ir t.t.

Lietuvoje yra keturi varškės gamybos būdai – tradicinis rūgštinis būdas gamintuvuose: dvisieniuose varškės gamintuvuose be mechaninių maišyklių arba varškės gamintuvuose su maišyklėmis;

Pasirinktas gamybos būdas yra tradicinis, gaminant rūgštiniu būdu, gamintuvuose, kiek žemiau jį išnagrinėsime :

Varškės ir varškės sūrių gamyboje naudojami šie (ir ne tik) įrenginiai:

Pieno pramonėje gausu inovacijų, viena iš jų nauja niša svečiose šalyse, „Pienas LT“ atrado naują rinką Saudo Arabijoje ir Maroke!

Antroji gera žinia 2017 metais yra ta, kad pieno gamintojus stebina Lietuva ir jie norėtų mūsų šalyje atidaryti keletą gamyklų, ypač domina Čekus ir Slovakus.

Na ir kol kas Lietuva, neatskleidžia daugiau naujienų, reikia laukti ir tikėtis gerų ir kūrybingų inovacijų, kad tokia šalis, kaip mūsų, kuri yra gana stipri pieno pramonės sektoriuje, suklestėtų.

  • Microsoft Word 1210 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (1014 žodžiai)
  • Kolegija
  • Monika
  • Varškės sūrių gamybos technologija projektas
    10 - 1 balsai (-ų)
Varškės sūrių gamybos technologija projektas. (2017 m. Lapkričio 24 d.). https://www.mokslobaze.lt/varskes-suriu-gamybos-technologija-projektas.html Peržiūrėta 2020 m. Rugsėjo 25 d. 23:40
×
145 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo