Viešojo maitinimo įmonė praktikos ataskaita


Viešojo maitinimo įmonė praktikos ataskaita Turinys. Įmonėje rengiami dokumentai. Privalomi šie darbo saugos instruktavimai. Įvadinis. Technologinių įrengimų eksploatavimo ir darbo saugos reikalavimai. Maisto žaliavų ir gatavos produkcijos priėmimas ir laikymas. Reglamentavimas. Darbo organizavimas įmonėje. Aprašymas. Patiekalų asortimentas ir puošimas. GHP sistemos veikimas įmonėje ir praktiniai įgūdžiai. Aprašymas. Priedai.


Maitinimo įmonėse dirbantys moksleiviai supažindinami su darbų saugos įvadine instrukcija, darbų saugos instrukcija virėjui, darbų saugos instrukcija konditeriui-kepėjui, bendra priešgaisrinės saugos instrukcija.

Eksploatavimas ir darbo sauga. Prieš pradedant darbą, patikrinama mašinos sanitarinė-higieninė ir techninė būklė. Mašina turi būti saugiai pritvirtinta, nejudėti. Korpusas švarus, nedeformuotas, darbo kamera sausa, švari. Negalima pradėti darbo, jei nėra pakrovos lėkštės ar apsauginio žiedo. Valdymo pulte mygtukai techniškai tvarkingi.

Prieš darbo pradžią patikrinamas pjovimo peilių aštrumas. Jei peiliai neprigludę prie tinklelių, malta mėsa bus nekokybiška, mažesnis bus mašinos darbo našumas. Tinklelių paviršius turi būti lygus, kad peiliai gerai priglustų prie jų paviršiaus. Mėsos malimo mašina įjungiama tuščiąją eiga ir, jei negirdėti nebūdingo garso, iš anksto paruošta mėsa stumiama į darbo kamerą. Mėsa prieš malimą nuplaunama, išimami kaulai ir stambios sausgyslės, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir tik įjungus variklį prie sraigto tolygiai be pertrūkių stumiama grūstuvėliu. Draudžiama mėsą stumti į darbo kamerą ranka. Negalima mėsos į darbo kamerą prikrauti per daug, nes peiliai nespės pjaustyti mėsos pertekliaus, be to, gali įstrigti sraigtas. Negalima grūstuvėliu stipriai spausti mėsos prie sraigto, kad neįkaistų variklis. Darbo metu mėsos malimo mašinos negalima palikti be priežiūros ar įjungtos tuščiąją eiga. Mašina turi būti įžeminta. Draudžiama dirbti, jeigu pakrovimo lėkštėje nėra apsauginio žiedo.

Jei mašina veikia ilgai, periodiškai būtina ją sustabdyti ir nuo sraigto, pjovimo peilių nuimti apsivyniojusias sausgysles ir riebalus. Nerekomenduojama su mėsos malimo mašinomis malti džiovintą pyragą (greičiau susidėvi darbo detalės). Baigus darbą, mašina išjungiama. Darbo detalės išimamos iš darbo kameros sukant korpuso šone esančią rankeną arba specialiu kabliu. Išimtos darbo detalės, darbo kamera išplaunami ir nusausinami, darbo detales galima sutepti nesūdytais maistiniais riebalais.

Daržovių pjaustymo mašina pjausto žalias daržoves lazdelėmis, griežinėliais , šiaudeliais, smulkina kopūstus.

Eksploatavimas ir darbo sauga. Prieš pradedant pjaustyti daržoves, būtina patikrinti mašinos sanitarinę-higieninę ir techninę būklę, įžeminimą. Mašinos korpusas, darbo kamera turi būti sausi, švarūs, atraminio disko peiliai aštrūs, nenuskilę. Peilių aštrumas tikrinamas popieriaus skiautele. Mašina keletui sekundžių įjungiama tuščiąją eiga ir, jei negirdėti nebūdingo bildesio, diskas sukasi gerai, galima dėti paruoštas daržoves. Daržovės dedamos tik į veikiančios mašinos darbo kamerą. Į ją negalima prikrauti per daug daržovių. Draudžiama veikiant mašinai stumti daržoves rankomis, reikia naudotis tik tam skirtu grūstuvėliu. Grūstuvėlis turi atitikti pakrovimo angos formą. Link besisukančių pjovimo peilių daržovės stumiamos lengvai, kad neįstrigtų. Jei darbo metu įstringa diskas (variklis ūžia, o diskas nesisuka), mašiną būtina išjungti ir tik tada šalinti gedimą. Negalima palikti veikiančios mašinos be priežiūros.

Sekcijinė – modulinė viryklę sudaro stačiakampės formos metalinis rėmas, tvirtinamas ant reguliuojamo aukščio kojelių . Rėmas padengtas lakštiniu plienu ir vadinamas viryklės korpusu . Jis nudažytas baltu emaliu. Korpuso viršutinėje dalyje yra keturios stačiakampės ketaus kaitinimo plokštės - kaitvietės . Apatinėje viryklės dalyje yra orkaitė . Orkaitė uždaroma dvisienėmis durelėmis, kurios gali būti su stiklu kepamiems produktams stebėti.

Orkaitė kaitinama hermetiškai uždarais kaitinimo elementais. Orkaitės valdymo pultas yra dešinėje pusėje.

  • Microsoft Word 26 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (4339 žodžiai)
  • Universitetas
  • Lina
  • Viešojo maitinimo įmonė praktikos ataskaita
    10 - 3 balsai (-ų)
Viešojo maitinimo įmonė praktikos ataskaita . (2017 m. Spalio 12 d.). https://www.mokslobaze.lt/viesojo-maitinimo-imone-praktikos-ataskaita.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 19 d. 21:03
×
Namų darbų pagalba 24/7