Vytintų dešrų asortimento plėtra


Įvadas. Literatūros ir informacinių šaltinių apžvalga. Techninis ekonominis pagrindimas. Technologinė dalis. Produkcijos asortimento parinkimas. Būsimų gaminių receptūros. Pagrindinių ir pagalbinių žaliavų charakteristikos. Žaliavų ir pagrindinių medžiagų skaičiavimai. Produktų gamybos srautų diagrama. Technologinio proceso aprašas. Įrenginių parinkimas, charakteristikos ir apskaičiavimas. Darbo patalpos. Maisto saugos ir kokybės reikalavimai. Jusliniai, fizikiniai-cheminiai, mikrobiologiniai maisto produktų rodikliai. Technologinio proceso kokybės kontrolė. Sanitarijos ir higienos reikalavimai. Privalomosios informacijos pateikimas galutiniam vartotojui. Darbo saugos ir priežiūros organizavimas. Ekonominiai skaičiavimai. Produkto gamybinė savikaina. Prognozuojamas pelnas ir veiksmingumas. Išvados. Literatūros sąrašas. Anotacija.


Darbo aktualumas. Maisto pramonėje naujų produktų atsiradimas yra neišvengiamas procesas. Įmonės laikas nuo laiko peržiūri savo asortimentą, tokiu būdu bandydamos prisitaikyti prie kintančios rinkos. Reguliari asortimento plėtra leidžia kryptingai užpildyti spragas produktų pasiūloje. Be kintančių vartotojų skonių, sparčiai kinta ir technologijos, aštrėja konkurencinė aplinka. Todėl gamyba užsiimančios įmonės neišvengiamai turi sekti naujas tendencijas, naudotis produktyvumą ir kokybiškumą skatinančiomis galimybėmis.

Darbo problema. Būtina įvertinti, kad tiek produktas, tiek diegiamos naujos technologijos būtų pelningos ir prasmingos. Asortimento plėtra negali būti įgyvendinama be tikslingo rinkos poreikio tyrimo. Ir čia būtina įsivertinti ne vien tai, kas vartotojui yra aktualiausia, bet ir įmonės konkurencinę aplinką. Tai reikalinga tam, kad įvedamas naujas produktas galėtų sudominti vartotoją, gyvuoti ilgą laiką, neštų pelną ar kitokią pridėtinę vertę įmonei, o naujam produktui naudojamos modernios technologijos atsipirktų. Taigi, bet kokioje įmonėje asortimento plėtra natūraliai kelia klausimą, kaip teisingai įvertinti, į kokius naujus produktus verta investuoti?

Temos naujumas. UAB „Laiko virtuvė“ geriau žinoma kaip „Dine“ restoranas – patyrusio virtuvės šefo Egidijaus Lapinsko ir vieno garsiausių Lietuvoje vyno eksperto Armino Darasevičiaus, bendras restoranas. Įmonė UAB „Laiko virtuvė“ yra susijusi net su 7-iais kitais restoranais: „Time“, „Rise“, „Somm“, „Sluoksniai“, „Ergo Lounge“, „Time 4 Pizza“, „Kaskasake“. Ir būtent UAB „Laiko virtuvės“ patalpose šiais metais atidarytas gamybos cechas, kuris leidžia visiems restoranams gauti šviežią produkciją tolimesniam apdorojimui. Todėl asortimento plėtra gamybos ceche šiuo metu yra ypač aktuali tema net 8-is restoranus turinčiam tinklui.

Darbo objektas – vytintų dešrų asortimento plėtra UAB „Laiko virtuvė“.

Darbo tikslas – išplėsti vytintų dešrų asortimentą UAB „Laiko virtuvė“.

Pasaulinėje rinkoje didžiausią paklausą turi kokybiška, mažai riebalų turinti mėsa. Liesos mėsos paklausos augimas skatina gyvulininkystės įmones vykdyti genetinę selekciją, taikyti efektyvius, visaverčius racionus gyvulių mityboje, ekonomiškai ir ekologiškai pagrįsti kiaulienos gamybos apimties organizavimą,, taikyti srautinę technologiją, vis labiau mechanizuoti ir automatizuoti gamybinius procesus, mėsos perdirbimui – naudoti fizinius metodus riebalų kiekiui mažinti skerdienoje.

Pagal 2011 m. gegužės 2 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 853/2004, nustatančio konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus, vytinta dešra - ilgalaikio vartojimo termiškai apdorotas mėsos gaminys – termiškai apdorotas ir vytintas produktas, pagamintas iš įvairaus smulkumo lengvai vienalytės arba nevienalytės struktūros maltos mėsos komponento. Vytintas mėsos gaminys - iš mėsos ar kitų sudedamųjų dalių pagamintas gaminys, kurio technologinio proceso metu taikomas brandinimas, džiovinimas. Visa gyvūninė žaliava turi atitikti reikalavimus, kurie deklaruoti Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 853/2004 taip pat apibrėžia pagrindines maisto tvarkymo, žaliavų taisykles.

Lietuvos higienos norma HN 15:2005 „Maisto higiena“ bei Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos numato, jog maisto tvarkymo subjektai turi teisę įsidiegti tokį savikontrolės variantą, kuris jiems būtų labiausiai priimtinas – RVASVT sistema arba GHP taisyklės.

  • Microsoft Word 1647 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 61 puslapis (12939 žodžiai)
  • Kolegija
  • Linas
  • Vytintų dešrų asortimento plėtra
    10 - 3 balsai (-ų)
Vytintų dešrų asortimento plėtra. (2020 m. Vasario 13 d.). https://www.mokslobaze.lt/vytintu-desru-asortimento-pletra.html Peržiūrėta 2020 m. Vasario 25 d. 12:15
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo