Žuvies ir jos produktų pakavimas


Žuvies ir jos produktų pakavimas. Įvadas. Žuvį ir jos produktus valgyti sveika. Darbo tikslas. Peržvelgti žuvies ir jos produktams naudojamas pakavimo medžiagas ir būdus. Maisto produktų konservavimas. Konservavimas biozė (pagrįstas natūralių biocheminių procesųPakavimo žaliava. Pakuotė (gaminys gaminiui pakuotiPirminė(neatsiejama nuo gaminioŽuvų pakavimas. Šviežia žuvis laikoma tirpstančio ledo temperatūroje. Išvados. Žuvies produktų sauga ir kokybė tiesiogiai priklauso ir nuo pasirinkto pakavimo būdo. Rekomendacijos. Rinkdamiesi žuvies produktus. Literatūra.


Žuvį ir jos produktus valgyti sveika. (15-20% baltymų A D E B F vitaminai) Polinesočiosios riebalų rūgštys, Omega3, Omega 6 riebalų rūgštys. Funkcionalusis maistas (suvartojant 3g per savaitę Omega3 riebalų rūgščių ir sveikai gyvenant galima išsaugoti sveiką širdį), vaikų (5-7metų) maitinimui(rekomenduojama paros norma 50g žuvies), mitybos piramidėje. Lietuvoje 99 rūšys pramoninės žuvies iš 1500. Pasauliui 92 mln.tonų žuvies per metus. Lietuvoje vienas žmogus per metus suvartoja 15 kg žuvies. Žuvies gedimo įpatumai. (anaerobinis,aerobinis) Pakuotės būtinumas.

Peržvelgti žuvies ir jos produktams naudojamas pakavimo medžiagas ir būdus, aptarti pakavimo medžiagų įvairovę, pagrįsti pakavimo būtinumą, pakuotės parinkimą ir įtaką produktui, produkto kokybę ir saugą, rizikos grėsmes, įtaką juslinėms savybėms.

Konservavimas: biozė (pagrįstas natūralių biocheminių procesų), anabiozė (šaldymas), abiozė (mikroorganizmų sunaikinimas kaitinimu,ultragarsu, elektros srove ir kt.). Konservavimo būdai: Pasterizavimas (kaitinant žemesnėje nei 100’C temperatūroje) Sterilizavimas (kaitinant 100-120’C temperatūroje arba spindulinė, mechaninė) Šaldymas (patogiausias, išlieka iki 90% vertingų medžiagų) Džiovinimas (seniausias, sveikiausias būdas išlieka 45% vertingų medž.) Sūdymas ir konservavimas cukrumi (prarandama drėgmė, o kartu ir daug biologiškai vertingų maisto medžiagų) Marinavimas (druska, cukrus, actas ar kita rūgštis) Rauginimas (biocheminis procesas, susidaro pieno rūgštis, išsaugo vitaminą C) Rūkymas ir kt.

  • MS PowerPoint 567 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (685 žodžiai)
  • Universitetas
  • Eglė
  • Žuvies ir jos produktų pakavimas
    10 - 3 balsai (-ų)
Žuvies ir jos produktų pakavimas. (2018 m. Sausio 13 d.). https://www.mokslobaze.lt/zuvies-ir-jos-produktu-pakavimas.html Peržiūrėta 2018 m. Gruodžio 16 d. 06:30
×