Žuvies Patiekalas - technologijų egzaminas


Santrauka. Įvadas. Idėjos paieška, raktiniai žodžiai / sąvokos, analogai, jų analizė ir apibendrinimas.Kuriamo gaminio grafinis vaizdas. Pasirinktos darbo priemonės ir medžiagos / ištekliai. Technologiniai procesai ir rezultatai. Konstravimas. Technologiniai procesai.Skaičiavimai / ekonominis pagrindimas. Išvados. Informacijos šaltiniai. Priedai.


Technologijų egzamino baigiamajam darbui pagaminau keptą lydeką su prancūziška bulvių koše Pasirinkau žuvies patiekalą, nes mėgstu žuvį. Ir dar dėl to, kad žuvyje yra daug vitaminu A, D, B1, B12, B6., mineralinių medžiagų - kalio, fosforo, magnio, mikroelementų - jodo, cinko, seleno,. turi daug ypatingos rūšies omega – 3 riebalų rūgščių, reikalingų žmogaus organizmui. Plačiai aprašiau apie įvairių rūšių žuvis, jų maistines savybes, įdėjau tris analogus - orkaitėje kepta žuvis, kepta žuvis, kepta žuvis džiuvėsėliuose. Įkėliau keptos žuvies su prancūziška bulvių koše gaminimo nuoseklumą, papildytą nuotraukomis, kuriose matyti atliekamo darbo nuoseklumas ir pagaminto patiekalo vaizdas Apskaičiavau patiekalo 1 porcijos kainą ir įkėliau technologinę kortelę.

Kepta ežerį su Prancūziška bulvių koše’’ buvo labai skanu viskas buvo gerai nei per sūrus nei per mažai druskos patiekalas kaip iš žuvies nėra labai brangus graži patiekalo išvaizda kainą 1.26. Šiame darbe atlikau visus reikiamus apskaičiavimus. Sukėliau visas reikiamas grafinio vaizdo nuotraukas . Suradau reikiama medžiaga apie žuvi ir jos ruošima, bei darbų saugą.

Egzamino baigiamojo darbo pasirinkti produktai ir priemonių darbo saugos aprašymas

Idėju ieškojau internete, knygose, žurnaluose. ( parašyti plačiau, kaip ieškojai darbo temos, kodėl pasirinkai žuvį ir.t.t

Kardžuvė Plaukauodegių šeima Riebalų 1-7% sultinga Be žvynų Uodega kaip ilgas siūlas.

Darbo sauga ruošiant žuvį pauti įrankius po kekvieno darbo proceso. Naudoti žuviai skirta lentele, ir įrankius. Racionaliai vėdinti patalpas, žuvi laikyti jai skirtoje vietoje .

Sąvokos: ( tai tie žodžiai, kurie vartojami retai arba specifiniai žodžiai vartojami tik kulinarijoje) Tie du gerai, kitus paieškok apraše , jų tikrai rasi daugiau.

Aš pasirinkau ,,Keptą ešerį su Prancūziška bulviu koše” nes jis man atrodė labai skaniai ir lengvai pagaminamas.

Produktai kurių man reikėjo gaminant ,, Kepta ežerį su prancūziška bulvių koše’’

Ešerys - puikus baltymų ir energijos šaltinis, turintis daug vitaminų.

3.Darbo metu daugiau sužinojau daugiau apie žuvies paskirti.Kur ji naudoama kiek joje

Šliužienė O. Vadovėlis: Daržovių pjaustymas žuvies ir mėsos pusgaaminiai – Senoja 2004

Reikia daugiau priedų. Gali būti patiekalų puošimo nuotraukos, daržovių pjaustymas, įvairių žuvų pavyzdžai. Tai kas netilpo į pagrindinį tekstą dedame į priedus.

  • Microsoft Word 11833 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (2314 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Egidijus
  • Žuvies Patiekalas - technologijų egzaminas
    10 - 1 balsai (-ų)
Žuvies Patiekalas - technologijų egzaminas . (2018 m. Balandžio 18 d.). https://www.mokslobaze.lt/zuvies-patiekalas-technologiju-egzaminas.html Peržiūrėta 2020 m. Gegužės 26 d. 09:24
×
98 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo