Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas


Jusliniai zuvu rodikliai. Zuvu kokybes rodikliai.

Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas. Pagrindinės verslinių žuvų šeimos. Žuvies kūno sandara. Valgomųjų ir nevalgomųjų kūno dalių santykis. Žuvies šviežumo nustatymas jusliniais rodikliais. Žalia neišdarinėta, neišskrosta. Žalia filė. Žuvies šviežumo įvertinimas cheminiais metodais. Laisvo amoniako nustatymas. Žuvies mėsos reakcija su lakmusu. Lakiųjų azoto bazių konc. Nustatymas žuvyse ir žuvų produktuose. Išvada.

Mūsų tirta Dorado auksaspalvė žuvis yra įtartino šviežumo.Rezultatai toki: cheminiai- ph=6,27; lakiųjų azoto bazių koncentracija 31,23 mg/100g; amoniakas nesudarė debesėlio; jusliniai rodikliai- B rūšis.

  • Chemija Laboratorinis darbas
  • Microsoft Word 11 KB
  • 2014 m.
  • 3 puslapiai (506 žodžiai)
  • Živylė
  • Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas
    10 - 3 balsai (-ų)
Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas. (2014 m. Vasario 10 d.). https://www.mokslobaze.lt/zuvu-ir-ju-produktu-kokybes-tyrimas.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 23 d. 05:02
×