Žuvų šviežumo rodikliai


Žuvų šviežumo rodikliai. Pagrindiniai žuvų šviežumo rodikliai. Tyrimo objektas. Šviežia. Įtartino šviežumo. Nešviežia.


Žuvies sustingimo nėra (žuvis, paimta per vidurį, susilenkia, galva ir uodega žemai nusvyra). Paspaudus nugaros raumenis pirštu, duobutė visai neišsilygina.

Tampri, turi kiekvienos žuvies rūšiai būdingą spalvą, gerai prigludusi prie raumenų. Leidžiami nežymūs pakraujavimai dėl žuvies paviršiaus sužeidimų (traumų), gautų nuo žuvies gaudymo įrankių, o taip pat ir jas transportuojant. Gali būti nežymūs odos sužeidimai.

Padengtos dideliu kiekiu neskaidriomis, skystomis gleivėmis. Raudonos spalvos, su ryškiu žuvies arbu rūgščiu kvapu. Spalva nuo šviesiai rausvos iki pilkšvos.

Standūs, stangriai priglunda prie kaulų. Išilginiame nugaros raumenų pjūvyje turi charakteringą spalvą, kiekvienos rūšies žuviai. Uostant jaučiamas nežymus žuvies kvapas.

  • Microsoft Word 12 KB
  • 2021 m.
  • Lietuvių
  • 1 puslapis (452 žodžiai)
  • Universitetas
  • Aiste
  • Žuvų šviežumo rodikliai
    10 - 3 balsai (-ų)
Žuvų šviežumo rodikliai. (2021 m. Sausio 21 d.). https://www.mokslobaze.lt/zuvu-sviezumo-rodikliai.html Peržiūrėta 2021 m. Kovo 02 d. 04:47
×
39 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo