30 vietų kavinės Marijampolėje projaktavimas įmonės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas



Temos aktualumas: mano pasirinkta tema aktuoli tuo, kad vis labiau populerėja lietuviški patiekalai – būtent užsieniečių rate, jaunimas ir užsieniečiai mėgsta šį maistą bei tikrai nepraleidžia progos naudingai ir smagiai praleisti laiką smagioje kompanijoje su skaniu lietuvišku maistu.
Darbo tikslas: pagrįsti įmonės priimamus sprendimus ekonominiais skaičiavimais, įvertinant gamybos sąnaudas ir pelningumą.
30- ies vietų Marijampolės kavinė projektuojama Marijampolės centre . Kavinė dirbs 7 dienas per savaitę, tai reiškia 365 dienos per metus. Darbuotojai dirbs 12 valandų per dieną (10 – 22 val.), per parą dirbs 1 pamaina, bet per savaitę bus dvi komandos darbuotojų ir dvi dienas dirbs, dvi bus laisva.
Darbuotojams bus duotas laikas pavalgyti, persirengimo kambarys, kur galės pailsėti bei persirengti.
Nuo 10 –22 val., dirba 1 vyr. virėja, 3 virėjos, 2 padavėjos – barmenės , 2 pagalbiniai darbuotojai, buhalterė, direktorė, administratorė ir elektrikas mechanika . Iš viso įmonėje dirba 12 darbuotojų aptarnauja klientus, gamina patiekalus, valo ir plauna patalpas, indus bei vadovauja įmonei.
Steigiant kavinę numačiau, kad per dieną kavinėje apsilankys 120 lankytojų, numatoma, kad klientas mažiausiai užsisakys 1,5 patiekalo, tad planuojama per dieną pagaminti 180 patiekalų.
- Microsoft Word 52 KB
- 2015 m.
- 25 puslapiai (4411 žodžiai)
- Kolegija
- Sidona
-