Aptarnavimo tipai


Dieniniai priėmimai. Vakariniai priėmimai. Dalykiniai pietūs. Kviestinė vakarienė. Neoficiali vakarienė. Pokylis. Banketas. Vėlyvieji pusryčiai. Kviestiniai pusryčiai.


Didžiausias išbandymas - surengti įsimintiną pobūvį pačių įvairiausių skonių svečiams. Šiandien aptarsime pobūvius , kurių metu vaišinamasi sėdint. Atskirą vaišių grupę sudaro oficialūs pobūviai - oficialūs valstybiniai, diplomatiniai priėmimai yra viena iš daugelio tarptautinio bendradarbiavimo formų. Tokie renginia yra grynai dalykinio pobūdžio. Jie rengiami minint valstybines sukaktis, jubiliejines datas, pasirašant tarpvalstybines sutartis (pastaruoju atveju tai vadinama diplomatiniu priėmimu), taip pat pristatant kurios nors šalies meno kūrinius, spektaklius, parodas. Oficialūs priėmimai dažniausiai rengiami merijose, ambasadose, viešbučiuose, restoranuose - tai priklauso nuo priėmimo iškilmingumo ir dalyvių skaičiaus. Rengiant valstybinius priėmimus, prezidentų , vyriausibiu bei diplomatų susitikimus, laikomasi specialaus protokolo - tarptautinių taissyklių bei reikalavimų, kurie buvo patvirtinti Vienos konferencijoje 1861 m. balandžio 18 dieną. Dieniniai priėmimai, kuriuose vaišinamasi sėdint: kviestiniai pusryčiai, arbatėlė, ponių kavutė, žurfiksas. Vakariniai priėmimai, kuriuose vaišinamasi sėdint - kviestiniai pietūs, kviestinė vakarienė, arbatėlė, ponių kava, žurfiksas. Iškilmingiausiais priėmimais laikomi pusryčiai ir pietūs. Tačiau įprasta rengti ir vakarienę, popiečio arbatą. Svečiai susodinami prie stalų , griežtai laikantis protokolo reikalavimų. Kiekvienam svečiui padedamas meniu. Patiekalų pavadinimai rašomi lietuviškai ir greta kokia kita kalba. Specifinių itališkų ar prancūziškų patiekalų pavadinimai gali būti rašomi originalo kalba, bet lietuviškai reiketų nurodyti pagrindinius patiekalo komponentus. Pobūvio data rašoma kairiajame apatiniame kampe, žodis "vakarienė" - per vidurį, viršuje. jeigu pobūvis rengiamas tam tikra proga arba kokio asmens garbei, tos progos data ar asmenns vardas ir pavardė rašomi meniu viršuje. Dalykiniai pietūs (angl. business - lunch): - svečių skaičius neribojamas, - pradžia 12.30 arba 13 val., - trukmė apie 1,5 val.Svečiai kviečiami, norint ramioje aplinkoje aptarti verslo reikalus su įmonės vadovaujančiaiis darbuotojais, verslo partneriais ir pan. Dalykinių pietų iškilmingumas priklauso nuo pasirinkto restorano. Meniu nesudėtingas - užkandžiai, pagrindinis patiekalas, desertas. Patiekalus savo nuožiura gali išsirinkti patys svečiai, o gėrimus paprastai pasiūlo dalykinių pietų šeimininkas ar šeimininkė. Kviestinė vakarienė - pradžia - trap 18 ir 21 val., o jei tai Naujųjų metų sutikimas - 22 val., - trukmė - nuo 3 - 3,5 val.Tai ypač iškilmingas ir prabangus renginys. Jam taikomi griežčiausi protokolo reikalavimai. Stalai aptiesiami naujomis staltiesėmis, serviruojama porceliano indais, patalpos puošiamos gėlėmis, vaišinama ypatingais nekasdieniškais valgiais. Susirinkę, bet dar nesusėdę svečiai vaišinami vaisių sultimis, aperityvu. Pirmajam patiekalui dažniausiai pasirenkamas užkandis iš puikios kokybės ir gražiai serviruotų produktų.Vaišinant prašmatniu desertu, būtina patiekti ir paprastą.

  • Microsoft Word 156 KB
  • 2022 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (2352 žodžiai)
  • Kolegija
  • Povilas
  • Aptarnavimo tipai
    10 - 2 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Aptarnavimo tipai. (2022 m.). https://www.mokslobaze.lt/aptarnavimo-tipai.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 21:56
Peržiūrėti darbą
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo