Džiovinimo trukmės skaičiavimai


Džiovinimo trukmės skaičiavimai Darbo tikslas. Darbui naudojama įranga.


Darbo eiga: dėstytojas nurodo džiovinamo produkto masę, pradinį ir galinį drėgnį, per produkciją pučiamo oro srautą, temperatūrą ir santykinį drėgnį.

Pasinaudojant santykinio drėgnio nustatymo formule, apskaičiuojamos džiovinamuose produktuose esančio vandens ir sausųjų medžiagų masės. Santykinis išdžiovinto produkto drėgnis perskaičuojamas į absoliutinį drėgnį. Tuomet nustatomas išdžiovintuose produktuose pasilikęs vandens kiekis ir bendra masė:

Čia mSM2 - sausųjų medžiagų kiekis produktuose džiovinimo pabaigoje, kg; mSM1 – sausųjų medžiagų kiekis produktuose džiovinimo pradžioje, kg; mV2 – drėgmės (vandens) kiekis produkte džiovinimo pabaigoje, kg; ⍵a2 – absoliutinis produkto drėgnis baigus džiovinti, %.

Čia t – į produkciją pučiamo oro temperatūra, °C, d1 – absoliutinis drėgnis, g/kg s.o;

  • Microsoft Word 27 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 3 puslapiai (443 žodžiai)
  • Universitetas
  • Robertas
  • Džiovinimo trukmės skaičiavimai
    10 - 3 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Džiovinimo trukmės skaičiavimai. (2016 m.). https://www.mokslobaze.lt/dziovinimo-trukmes-skaiciavimai.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 19:40
Peržiūrėti darbą
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo