Maisto pramonės žaliavos, jų kokybės rodikliai bei atitikimas standartų reikalavimas



Maisto pramonės žaliavos , jų kokybės rodikliai bei atitikimas standartų reikalavimas. Žaliavų ir medžiagų panaudojimo galimybės įvairių maisto produktų gamybai. Maisto produktų kokybės reikalavimai , vertinimo būdai. Atminkite , kad biskvitą būtina kuo greičiau suvartoti – šviežias jis būna tik kelias dienas. Būtinai patikrinkite ar jie tikrai jau iškepę. Pgamintos produkcijos laikymo ir saugojimo sąlygos maisto gamybos ir prekybos vietose. Maisto pramonės technologiniai įrenginiai. Technologinių įrenginių išsidėstymas pagal gamybos pobūdį ir apimtį. Maisto produktų standartai. Technologinės instrukcijos. Technologinių operacijų aprašymai Maisto produktų ir maisto produktų gamybos kontrolės sistema.
Miltai pagrindis desertu ingriedientas. Visiems kepiniam yra naudojami ekalogiški miltai malami iš pačių augintų grūdų malami „Šlyninkos vandens malūne“. Miltai laikomi tamsioje iki +20C temperatūroje.
Kiaušinis – statybinė pyrago medžiaga. Kiaušinio baltymai „sustato“ pyragą, kad ingredientai neištežtų kas sau, be to, jie yra labai svarbus purumą užtikrinantis ingredientas.Kiaušiniai naudojami naminiai yra laikomi šaldytuve t.y 5C temperatūroje.
Įvairios uogos sezono metu naudojamos savos uogos, o ne sezono metu perkamos „Maxima“ parduotuvėje. Visada naudojamo šviežio,o ne šaldytos.
Naudojama ir daugelis kitų produktų nutela, varškė, rududu, įvairūs riešutai, oreo sausainiai, karamelė
Miltai naudojami kepant tortams biskvitus, keksiukams, kanelėms, cace pops‘ams, (Migdolų miltai naudojami) – macarons.
Uogos naudojamos puošimui, tortų pertipimui naudojimos trintos uogos, gaminami džemai tortų pertipimui
Biskvitą dėti reikia tik į gerai įkaitintą, maždaug 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepant nevarstomos durelės, kitaip biskvitas subliūkš.
- Microsoft Word 366 KB
- 2020 m.
- Lietuvių
- 11 puslapių (623 žodžiai)
- Kolegija
- Jnjmm
-