Maisto priedai įvairiuose produktuose



Tyrimo tiklas ir uždaviniai. Įvadas. Duonos ir pyrago , bei miltiniai gaminiai. Maisto priedai Duonos ir pyrago , bei miltiniai gaminiai. Išvados apie duonos gaminius. Mėsos gaminiai. Tyrimo rezultatai. Pieno produktai. Tyrimo rezultatai. Maisto priedų poveikis žmogaus organizmui. Įšvados.
Tikslas : įgyti žinių ir gebėjimų nagrinėti maisto produktų sudėties komponentus, jų struktūrą, savybes, įtaką vartotojo sveikatai ir analizuoti maisto priedų panaudojimo maisto pramonėje galimybes. Užduotis : Maisto priedų, naudojamų maisto pramonėje, tyrimas.
SOSTINĖS batonas pasižymi puikiu skoniu ir aromatu, itin drėgna, minkšta ir švelnia struktūra. Šio batono gamybos procese naudojami tik aukščiausios kokybės ingredientai.
URTĖS 7 grūdų duona parduodama 300 g (riekelės) pakuotėse.
Tyrimo metu paaiškėjo , kad daugiausiai duonos ir pyrago , bei miltiniuose gaminiuose randami tokie maisto priedai : nuo E 200 iki E 451. Analizės metu nustatėme, kad dažniausiai duonoje naudojamas maisto priedas yra antioksidatorius askorbo rūgštis (E300). Kita maisto priedų grupė ,taip pat pakankamai dažnai aptinkama duonoje, yra emulsikliai. Tyrimo metu nustatėme, kad pagrindinis duonos gaminiuose naudojamas tirštikis yra guaro derva (E412).
Maisto priedai Duonos ir pyrago , bei miltiniai gaminiai.
Karštai rūkyta valstiečių dešra. 2. Virtos Giminių dešrelės. 3. Šaltai rūkytos Tauragės dešra. 4. Virta dešra. 5. Virtos „Pieniškos“ dešrelės.
Pieno produktuose daugiausiai pastebimą emulsiklių tirštikių bei stabilizatorių. Tiriant visus šiuos produktus pastebėta , jog mažiausiai maisto priedų randama pieno produktuose.
- MS PowerPoint 1198 KB
- 2016 m.
- Lietuvių
- 15 puslapių (583 žodžiai)
- Kolegija
- Diana
-