Žaliavų sulaikymas ir pašalinimas iš rinkos



Paskirtis. Taikymo sritis. Nuorodos. Aprašymas. Pagrindiniai klausymai į kurios privalu atsakyti. Pavojų įvertinimas. Gaminiuose. Grėsmę vartotojo gyvybei arba sveikatai kelia sekantys rizikos veiksniai, pasitaikantys. Sprendimo ir gaminio sugrąžinimo iš rinkos schema. Gaminio sulaikymas. Atsakomybė. Programos kontrolė. Pranešimas. Pranešimų apie nesaugius ar įtariamus produktus registravimo. Žurnalas.
Programos tikslas – įvykus incidentui, apsaugoti galimus gaminio vartotojus nuo nelaimės. Jeigu kažkas sutriko gaminio saugos sistemoje ir gaminys jau parduotas, ši programa padės susigaudyti situacijoje.
3.2 Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/ 2004 dėl maisto higienos.
Pirkėjų skundai priimami įmonės darbuotojo - registruojant pranešimus, pagal nustatytą formą, kurioje fiksuojama visa incidentui tirti reikalinga informacija.
Grėsmę vartotojo gyvybei arba sveikatai kelia sekantys rizikos veiksniai, pasitaikantys gaminiuose:
1. Biologiniai rizikos veiksniai – sąlyginai patogeniniai mikroorganizmai, patekė iš aplinkos, nuo darbuotojų rankų ir kt.
2. Fiziniai rizikos veiksniai – įrangos, įrankių nuolaužos, pakavimo, surišimo medžiagos ar kt.
3. Cheminiai rizikos veiksniai – kenksmingi cheminiai junginiai, plaunančios ir dezinfekuojančios priemonės ir kiti cheminiai teršalai.
Sugrąžinta iš rinkos prekė ir likusi nekokybiškos produkcijos dalis yra sudedama produkcijos laikymo vietoje ir laikoma tem iki jos pilno ištyrimo. Ant sulaikymo prekės klijuojama etiketė:
Esant reikalui, paimamas maisto gaminio mėginys laboratoriniam ištirimui. Gavus tyrimo rezultatus, ptvirtinančios apie blogą gaminio kokybę, ant išbrokuotų gaminių klijuojamos etiketės.
- Microsoft Word 313 KB
- 2019 m.
- Lietuvių
- 10 puslapių (673 žodžiai)
- Kolegija
- Bozena
-