Įmonės UAB „Klaipėdos duona“ bankroto rizikos įvertinimas



Įvadas. Įmonės pristatymas. Apie įmonę. Technologija ir darbuotojai. Užimama rinkos dalis. Mikroaplinka. Makroaplinka. Įmonės bankroto galimybių kokybinė analizė. Kiekybinė įmonės rizikos analizė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Šiuo metu bendrovėje dirba 440 darbuotojų. UAB „Klaipėdos duona“ didžiuojasi, kad jų gretos nemažėja. Daugiau kaip 20 metų dirba 92, 27 iš jų – ilgiau nei 30 metų. Tai pirmieji ir ištikimiausi, galima sakyti, savo darbą „įsimylėję“ žmonės, profesionalūs specialistai. Didžiausias būrys, net 39 , dirba duonos ceche, 12 – gatavos produkcijos ir taros sandėlyje. Numanoma, kad bendrovė, kurioje dirba sumanūs, ilgamečiai ir lojalūs darbuotojai, ir sukuria gerą produktą bei tokius pat santykius su klientais. Geriausias duonkepystės tradicijas puoselėjantys patyrę UAB „Klaipėdos duona“ darbuotojai išsaugojo tai, kas vertingiausia – natūralumą.
ŠiuometuLietuvojeveikia per 160 duonosirpyragokepyklų.Tikslųskaičiųkepyklųįvardintisunku, nesvienosbankrutuoja, kitosatsidaro.Rinkanedidelė, todėlkonkurencijaitinaštri.Pastebimatendencija, kadmažųjųkepyklėliųbumasdarnepraėjęs, nuolatatsirandanaujų.Jos sugebaįsiterptijudriosevietose, kuriosedidelipirkėjųsrautai.
Vartotojai. Duonos vartojimo poreikiai Lietuvoje yra labai individualūs, todėl „Klaipėdos duona“ siūlo įvairią produkciją pagal kiekvieno kliento poreikius. Pavyzdžiui, vartotojai propoguojantys sveiką gyvenimo būdą renkasi „8 grūdų“ duoną, netoleruojantys mielių - „Elzės“ duoną, o senųjų tradicijų gerbėjai renkasi „Bočių“ duoną. Be to, yra vartotojų vertinančių išskirtinai tik juodą arba baltą duoną. Taip pat, įmonė siūlo platų asortimentą konditerijos gaminių. Tradiciniai, senoviškai kepami šakočiai, kreminiai vyniotiniai bei plokštainiai, sausainiai, tradiciniai mieliniai kaimiški pyragai, keksai su razinom bei platus bandelių asortimentas.
Gamtinė aplinka. „Klaipėdos duona“ turi visas galimybes savo produkcijos gamyboje naudoti lietuviškas žaliavas, nes jų nereikia importuoti iš užsienio. Grūdų auginimui Lietuvoje yra labai tinkamos oro sąlygos, lanšaftas, dirvožemis, klimatas. Bet ne visada oro sąlygos yra palankios grūdų auginimui, todėl tai įtakoja derliaus gausą (sausra, liūtys). Dėl šios priežasties brangsta grūdai iratitinkamai kyla „Klaipėdos duonos“ produkcijos kaina.
Demografinė aplinka. Didžiausią duonos vartotojų dalį Lietuvoje sudarovidutinio ir vyresniojo amžiaus žmonės, kuriems duona yra kasdienio vartojimo produktas. Vaikų ir jaunimo tarpe populiariausi „Klaipėdos duonos“ konditerijos gaminiai yra įvairiausių skonių bandelės.
Politinė – teisinė aplinka. Įmonės veiklai turi didelę įtaką Lietuvos Respublikos įstatymai, kurie nustato ir reguliuoja įmonių gamybinę bei komercinę veiklą. UAB ''Klaipėdos duona'' savo veikloje atitinkamai vadovaujasi LR ''Uždarųjų akcinių bendrovių įstatymu'', kuris reglamentuoja UAB steigimą , valdymą, reorganizavimą, likvidavimą, akcininkų teises ir pareigas. Be to, „Klaipėdos duonos“ gamykla yra įsikūrusi Klaipėdos miesto pramoninėje zonoje ir moka tam tikrą mokestį už aplinkos taršą, kurį reglamentuoja LR „Aplinkos apsaugos įstatymas“.
- Microsoft Word 64 KB
- 2018 m.
- Lietuvių
- 12 puslapių (2366 žodžiai)
- Universitetas
- Kotryna
-