Italijos kulinarinis paveldas



Italijos kulinarinis paveldas. Įvadas. Pasaulyje neįmanoma rasti homogeniškos visuomenės su tokiu pačiu etniniu ir kultūriniu požiūriu. Italija. Istorija Italijos istorija yra viena iš svarbiausių Viduržemio jūros baseine esančių šalių istorijų ekonominiam. Italai maitinasi labai. Avokadų salotos. Ingredientai 1 gūžė salotų. Makaronų mišrainė. INGREDIENTAI 300 gramų makaronų (norimos formos). Ingredientai 100 g vytinto. Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu. Itališka šiupininė. Ingredientai aliejaus kepimui. Sriuba „Minestrone“. INGREDIENTAI 150 g cukinijos. 1 morka. 0,5 baklažano. 2 saujos šparaginių pupelių. Pomidorų sriuba. Ingredientai 6 stiklinės mėsos sultinio. Makaronai su daržovėmis ir kumpiu. INGREDIENTAI 200 g morkų. 200 g porų. 150 g rūkyto arba virto kumpio. Pica su keturių rūšių sūriu (Pizza ai quattro formaggi). INGREDIENTAI 2 pak. paruošto tešlos mišinio picai. Bulvių casserole. INGREDIENTAI 650 g - plonomis riekelėmis supjaustytos nuluptos bulvės. Želė desertas su braškėmis ir grietinėle "Panna Cotta". INGREDIENTAI (4 porcijoms) 200 mililitrų grietinėlės. Pistacijų ledai. INGREDIENTAI (8 porcijoms) 450 gramų grietinėlės. Tiramisu. INGREDIENTAI 500 gramų maskarponės sūrio. Gaivus vynuogių ir citrinų gėrimas. Ingredientai 2 citrinos. Citrininis matės gėrimas "Popietė Peru". Ingredientai 1 5 l. Mėtinis šokolado gėrimas "Šalta žiema". INGREDIENTAI 400 mililitrų pieno (riebaus).
INGREDIENTAI (8 porcijoms): 450 gramų grietinėlės, 35% riebumo 240 mililitrų pieno 130 gramų cukraus 120 gramų pistacijų (kepintos ir sūdytos, išgliaudytos ) 6 vienetai kiaušinių trynių 1 šaukštelis vanilinio cukraus 0.5 šaukštelio migdolų ekstrakto.
INGREDIENTAI: 500 gramų maskarponės sūrio 200 gramų biskvitinių sausainių ("Damų pirštelių") 1 stiklinė kavos (stipri) 5 vienetai kiaušinių baltymų 4 vienetai kiaušinių trynių 50 gramų brendžio (arba romas) 5 šaukštai cukraus PABARSTYMUI: šiek tiekkakavos.
INGREDIENTAI: 2 citrinos650 g raudonųjų vynuogių0,5 stiklinės cukraus1 cinamono lazdelė1 žiupsnelis druskos700 ml vandens500 ml sodos vandens.
INGREDIENTAI: 1,5 l verdančio vandens2 valgomi šaukštai matės arbatžolių2 valgomi šaukštai medaus2 saujos ledukų1 citrina1 anyžiaus žvaigždutė3 bazilikko lapeliai.
INGREDIENTAI: 400 mililitrų pieno (riebaus) 200 mililitrų kavos 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai rudojo cukraus 0.5 šaukštelio mėtinio sirupo 0.5 šaukštelio cinamono.
- MS PowerPoint 3480 KB
- 2019 m.
- Lietuvių
- 19 puslapių (1661 žodžiai)
- Gimnazija
- Rosita
-