Kokybinis krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose


Krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose. Tikslas. Darbo eiga. Prieš Po. Darbo eiga. Darbo eiga Lašelį jodo užlašiname ant obuolio griežinėlio. Obuolio griežinėlis spalvos nepakeičia. Darbo eiga. Rezultatų aptarimas. Išvados.


Priemonės: jodo tirpalas, vanduo, krakmolas, pipetė , 5 Petri lėkštelės, maisto produktai ( riekelė baltos duonos, gabalėlis žalios bulvės, griežinėlis obuolio

Darbo eiga: Į krakmolingą vandenį įlašiname lašelį jodo. Vanduo pamėlynuoja.

Darbo eiga: Lašelį jodo užlašiname ant gabalėlio žalios bulvės.Bulvė nusidažo tamsiai mėlynai.

Darbo eiga: Lašelį jodo užlašiname ant obuolio griežinėlio .Obuolio griežinėlis spalvos nepakeičia.

Darbo eiga: Lašelį jodo užlašiname ant riekelės baltos duonos.Ji nusidažo tamsiai mėlynai.

Rezultatų aptarimas: Daugiausiai krakmolo turi bulvė, balta duona ir krakmolingas vanduo.

  • Microsoft Word 569 KB
  • 2020 m.
  • Lietuvių
  • 2 puslapiai (189 žodžiai)
  • Mokykla
  • Viltė
  • Kokybinis krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose
    10 - 1 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Kokybinis krakmolo nustatymas augaliniuose maisto produktuose. (2020 m.). https://www.mokslobaze.lt/kokybinis-krakmolo-nustatymas-augaliniuose-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 20:22
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo