Krakmolo nustatymas maisto produktuose


Krakmolo nustatymas maisto produktuose. Praktikos darbas. Krakmolo nustatymas maisto produktuose. Darbo tikslas. Hipotezė. Darbo eiga. Rezultatai. Išvada. Pritaikymas.


Ant filtrinio popieriaus ir krakmolo užlašinkite po lašą jodo. Tai kontrolinė jodo spalva. Užlašinus jodo, produktas, jeigu yra krakmolo, pamėlynuoja.

Ant maisto produktų užlašinkite jodo tirpalo. Stebėkite, kaip jodas paveikė maisto produktus.

IŠVADA. Produktai, kuriu sudetyje yra krakmolo nusidažė tamsiai mėlyna spalva.

Kokia krakmolo reikšmė organizmui? Tai yra maisto medžiaga, kurią augalas pasigamina fotosintezės būdu.

Kokiomis fizinėmis savybėmis pasižymi krakmolas? Netirpus vandenyje, neturi skonio,didelė molekulinė masė.

Iš kur krakmolas atsiranda bulvės gumbe? Jis pagaminamas, augalo lapuose, fotosintezės būdu, ir pernešamas stiebu į gumą.

Nurodykite dar du augalus ir jų dalis, kuriuose krakmolas kaupiamas.

Iš kur gaunamas krakmolas , kurį perkame parduotuvėje? 0,5 t.

  • Microsoft Word 38 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 2 puslapiai (305 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Princtongirl545
  • Krakmolo nustatymas maisto produktuose
    10 - 1 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Krakmolo nustatymas maisto produktuose. (2016 m.). https://www.mokslobaze.lt/krakmolo-nustatymas-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2025 m. Gegužės 22 d. 15:17
Peržiūrėti darbą
×
75 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo