Produkcijos rizikos faktoriai



Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, vis didesnis dėmesys skiriamas maisto saugai ir gyventojų mitybai gerinti. Tai sąlygoja ir naujas vartotojų požiūris į maisto kokybę, susirūpinimas aplinkos tarša bei jos įtaka sveikatai, o taip pat, esant produktų gausai ir didelei įvairovei, galimybė pasirinkti tinkamus produktus. Šiuo metu produktų gamybos proceso kontrolė vykdoma visoje jų gamybos grandinėje pagal principą – nuo lauko iki stalo. Gamybos procesas susideda iš šių pagrindinių dalių:.
Per paskutinius dešimtmečius labai pasikeitė maisto produktų gamybos ir paskirstymo pobūdis. Šiuo metu maisto produktai ir žaliavos jiems gaminti gali būti importuojami ir eksportuojami į įvairias pasaulio šalis, todėl plataus geografinio įvairių teršalų paplitimo rizika labai padidėjo. Taip pat buvo sukurti ir įdiegti į gamybą nauji maisto produktų apdorojimo būdai ir technologijos, kurios padeda pagerinti produktų kokybę. Iš tokių technologijų galima paminėti „švelnesnius” terminio apdorojimo procesus, mikrobanginį apdorojimą, ominius kaitinimo metodus ir apdorojimą dideliame slėgyje. Visi šie ir kiti nauji metodai turi būti labai rūpestingai įvertinti įvairių rizikos veiksnių atžvilgiu.
Atsiranda pasitikėjimas produktu, nes užtikrinamas jo saugumas. Atsiveria galimybės prekybai, nes sistema pripažįstama tarptautiniu mastu. Padeda geriau panaudoti įmonės resursus, nes sutelkia dėmesį į svarbiausius veiksnius.
- MS PowerPoint 59 KB
- 2015 m.
- Lietuvių
- 16 puslapių (899 žodžiai)
- Universitetas
- Edgaras
-