Virėjo profesija pristatymas



Virėjo profesija. Sėkmingos karjeros kelias. Lietuvoje virėjo kvalifikaciją galima įgyti profesinėse mokyklose. Jei karjera klostosi. Reikiamos asmeninės savybės. Norint tapti geru virėju būtina ne tik gera fizinė būklė ir ištvermė. Siekiant maksimalaus darbo. Kūrybiškumo svarba. Jei maisto gamyba kelia nuobodulį ar pasibjaurėjimą. Yra reikalingi ne tik techniniai gebėjimai. Darbe atsirandantys sunkumai. Deja ne. „Norint dirbti virėju reikia nusiteikti. Kodėl gerai būti virėju? Nereikia baigti aukštesniosios mokymo įstaigos (universiteto). Garsiausi Lietuvos kulinarai. Beata Nicholson. Modernios lietuviškos virtuvės virtuozė. Buvusi publicistė gyvendama Britanijoje atrado savo pašaukimą maisto gaminimo mene. Liutauras Čeprackas. Vienas žinomiausių Lietuvoje. Agnė Jagelavičiūtė. Kulinarė, knygų apie kulinariją autorė. Agnė pateikia ir. Knyga parašyta lengvai ir paprastai.
Lietuvoje virėjo kvalifikaciją galima įgyti profesinėse mokyklose. Ką tik mokslus baigęs jaunuolis dažniausiai įsidarbina pagalbiniu darbininku virtuvėje. Įgijus patirties gali atsirasti galimybė pakilti iki virėjo padėjėjo, vėliau - ir iki virėjo pareigų.
Jei karjera klostosi sėkmingai, galiausiai tampama virtuvės šefu - tai aukščiausia pozicija, iki kurios galima tikėtis pakilti. Virtuvės šefas organizuoja ir kontroliuoja patiekalų gaminimą ir vadovauja likusiam virtuvės personalui.
Norint tapti geru virėju būtina ne tik gera fizinė būklė ir ištvermė, bet ir vikrumas, greita reakcija ir gera koordinacija. Be to, būtina būti darbščiam, atsakingam, tvarkingam ir gebėti pradėtą darbą atlikti iki galo. Geram virėjui praverčia ir organizuotumas bei laiko planavimas: kai reikia paruošti maistą 50 žmonių, turi tiksliai žinoti, kas kada turi būti atlikta, kitaip karšti patiekalai atauš, o desertų gamybai išvis nebeliks laiko. .
Siekiant maksimalaus darbo našumo darbuotojai turi mokėti prisitaikyti vienas prie kito ir sugebėti dirbti kaip darni komanda. „Jei vienas darbuotojas yra labai lėtas ir kitas turės atlikti jo nebaigtus darbus, tai ne tik kils nuolatiniai konfliktai, bet ir darbštesniojo virėjo darbo kokybė neišvengiamai nukentės.".
Jei maisto gamyba kelia nuobodulį ar pasibjaurėjimą, geru virėju tapti bus sunku, nes paprasčiausiai tam pritrūks motyvacijos.
- MS PowerPoint 8908 KB
- 2020 m.
- Lietuvių
- 17 puslapių (621 žodžiai)
- Mokykla
- Loreta
-