Arbatos gamybos organizavimas ir technologija


Įvadas. Pradiniai duomenys. Įmonės gamybos apžvalga. Įmonės įkūrimas. Įmonės pagrindiniai principai. Įmonės tikslai. Produkcijos/paslaugų nomenklatūra. Naudojami įrengimai, prietaisai, įrankiai. Darbuotojų kvalifikacija. Vartotojai. Gamybos technologija. Arbatos ruošimas. Arbatos auginimas. Arbatos gamyba. Arbatos vartojimas. Arbatos gamybos procesas. Vytinimas. Sukimas. Fermentavimas. Džiovinimas. Rūšiavimas. Išvados. Literatūra.


Realiai egzistuojančių įmonių pavyzdžiu išanalizuoti bei aprašyti gamybos organizavimą ir technologiją jūsų įsivaizduojamoje įmonėje UAB „Kavinuko prekyba“ arbata.

Užduotį išdavė: Lekt. Vita Marytė Janušauskienė Užduotį gavo Beata Filipovič

Kiekvieno žmogaus dienos racione yra nors vienas puodelis arbatos. Mes geriame skanų gėrimą, bet ar visi žinome jo sudėtį, gamybą ir kilmę. Todėl šiame kursiniame darbe bus aprašyta realios įmonės UAB „Kavinuko prekyba“ arbatos gamyba, gamybos organizavimas ir technologijos. Pagrindinis kursinio darbo rašymo tikslas yra atskleisti skirtingas arbatų rūšys, arbatos sudedamąsias visas dalis, detalizuota jo gamybos procesą bei išsiaiškinti ir aprašyti kokios technologijos yra naudojamos arbatos gamybai. Siekiant šio tikslo pateikiu šiuos pagrindinius darbo uždavinius:

Pristatyti gamybos tipą ir fazes bei pateikti technologinę teikimo schemą;

Pagrindinis įmonės tikslas išsilaikyti rinkoje, pelningai vykdyti savo veikla Lietuvoje.

Toliau tobulinti savo pardavimus, kad daugiau pritraukti klientu kurie būtų patenkinti aptarnavimu, ir paliktu gerų atsiliepimų.

Pasiūlyti vartotojams kuo geresnės kokybės prekės už jiems palankias kainas.

Stacionari ir įmontuojama buitinė technika: šaldytuvai, viryklės, skalbimo mašinos, džiovinimo aparatas, mikrobangų krosnelės, kavos aparatai.

Kompiuterine technika: nešiojamieji, staliniai ir planšetiniai kompiuteriai, vaizdo kameros ir jų priedai, stebėjimo kameros.

Įmonė rinkdamasi darbuotojus iš jų nereikalauja aukštojo išsilavinimo. Išskyrus buhalterei reikalingas aukštasis išsilavinimas, nes jos darbe reikia žinoti daug įstatymų, mokėti pildyti įvairias formas ir pan. Kiti darbuotojai svarbiausia, kad būtų suinteresuoti dirbti, kad mokėtų pagrindines etiketo taisykles, kad mokėtų gerai kalbas, svarbiausia, kad mokėtu bendrauti su klientais, nes būtent nuo bendravimo ir sugebėjimo įtikinti tapti būtent šios įmonės klientais priklausys ar įmonė dirbs pelningai. Kai maloniai bendrauji ir padedi klientui išsirinkti norimą prekę ir klientai lieka patenkinti aptarnavimu, tada didelė tikimybė, kad jie apsilankys ir kitą kartą kai jiems ko prireiks ir taip pat parekomenduos tą parduotuvę savo pažystamiems, o visi žino, kad geriausia reklama yra „iš burnos į burną

Šiame kursiniame darbe aš nagrinėjau mažmenines prekybos įmonė UAB „Kavinuko prekyba“, kuri verčiasi kavų ir arbatų gaminimu, taip pat kavos aparatų ir didelė arbatinukų įvairovė. Sužinojau ir stengiausi paaiškinti, kaip įmonė vykdo savo veiklą, kaip yra gaminama ir paruošiama galutiniam vartojimui arbata , taip pat supažindinau ir jus su šia informacija. Įmonė vykdo sėkminga veiklą, yra gerai išsivysčiusi kaip ir Lietuvoje taip ir kitose Europos ir Azijos šalyse ir sėkmingai plėtoja savo verslą.

  • Microsoft Word 87 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (2269 žodžiai)
  • Universitetas
  • Beata
  • Arbatos gamybos organizavimas ir technologija
    10 - 3 balsai (-ų)
Arbatos gamybos organizavimas ir technologija . (2017 m. Gegužės 22 d.). https://www.mokslobaze.lt/arbatos-gamybos-organizavimas-ir-technologija.html Peržiūrėta 2019 m. Rugsėjo 18 d. 07:58
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema